Societat21/02/2019

Seguiment desigual de la vaga: aturada a les Universitats, normalitat als hospitals

L'ATM i Universitats, amb un 67% de seguiment, són els sectors on més es nota l'aturada

Ara
i Ara

BarcelonaEl seguiment de la vaga aquest 21 de febrer per la vaga general està sent molt desigual en funció dels sectors econòmics. Segons el departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb dades recollides fins les 16, a l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i a les universitats, amb un 67,8% és on més s'ha notat l'aturada.

Als comerços hi ha hagut un 30%, i a les escoles i instituts hi ha hagut prop d'un 28%. En la resta d'àmbits, la vaga té un seguiment més escàs: a la funció pública és d'un 23,6%, a Ferrocarrils un 8% i a la sanitat, un 9%. El percentatge de seguiment més baix és a Renfe, amb un 2% de seguiment. El consum energètic ha caigut un 3,7% en comparació amb el mateix període d'ahir.

Cargando
No hay anuncios

Les universitats, on més s'ha notat l'aturada

Universitats per la República ha assegurat aquest dijous que el seguiment de la vaga està sent "molt alt" a les universitats catalanes. Fonts de diferents universitats públiques catalanes consultades per Euorpa Pressa han remarcat que hi ha poca activitat en els centres, sense que es produeixin incidències, excepte a la Universitat de Lleida (UdL), on piquets han bloquejat accessos al Rectorat.

Cargando
No hay anuncios
Cargando
No hay anuncios

A la Universitat l'Autònoma de Barcelona (UAB) hi ha "molt poca activitat" al campus, però no s'han produït incidents, igual que a la Pompeu Fabra (UPF), on també es registra poca afluència.

A la Politècnica de Catalunya (UPC) es registra menor afluència a les facultats, sense incidències, però a l'Escola d'Enginyers Industrials s'han bloquejat accessos a primera hora, que han estat reoberts.

Cargando
No hay anuncios

La Universitat de Girona (UdG) té un seguiment "molt elevat" de la vaga entre estudiants, professors i personal d'administració i serveis, sense que es produeixin incidents.