Societat 24/04/2013

Ada Colau denuncia a Brussel·les que els desnonaments són una "violació sistemàtica dels drets humans"

La portaveu de la PAH ha afirmat al Parlament Europeu que el PP ha treballat més pels interessos dels bancs que dels ciutadans

Acn
1 min

Brussel·lesLa portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Ada Colau, ha denunciat aquest dimecres a Brussel·les que els desnonaments a l'estat espanyol suposen una "violació sistemàtica dels drets humans". En una intervenció a la comissió de peticions del Parlament Europeu, Colau ha avisat els eurodiputats que la Unió Europea té "una oportunitat" de demostrar la seva utilitat. "Europa no pot girar l'esquena als ciutadans", ha reclamat.

La portaveu de la PAH també ha defensat les quatre denúncies de ciutadans de l'Estat que exigeixen l'aplicació de la dació en pagament i que reclamen la creació d'un fons públic per ajudar a trobar allotjament temporal a les persones que han sigut desnonades. Colau ha destacat que "tant aquest govern del Partit Popular (PP) com l'anterior del Partit Socialista Obrer Espanyol" han treballat pels interessos dels bancs i no dels ciutadans. "S'han limitat a aprovar rescats per a la banca, que ha estafat amb hipoteques la població", ha lamentat.

Colau també ha asseverat que amb la seva actitud actual el govern espanyol incompleix la Constitució, que reconeix el dret de tots els ciutadans a tenir "una vivenda digna i adequada". A més, l'activista creu que els que critiquen aquest sistema a l'Estat "són criminalitzats" i que se'ls "titlla de nazis i terroristes".

Colau també ha aprofitat la compareixença per denunciar que el PP ha vetat la seva participació en un programa de La 2 de Televisió Espanyola, segons recull el web del 'Huffington Post'.

stats