Violència sexual

Detingut un home per introduir èxtasi en un centre de menors tutelats a canvi de favors sexuals

La víctima té 16 anys i va denunciar l'arrestat, que no és treballador del centre

3 min
Els Mossos no descarten noves detencions.

BarcelonaLa primera denúncia va ser d'un noi de 16 anys, però podria no ser l'última. Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 8 d'agost un home de 52 anys per introduir droga en un centre de menors tutelats al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona a canvi de relacions sexuals. Segons ha pogut saber l'ARA, l'home, que no treballava al centre ni hi té cap relació, donava pastilles a un menor intern sempre que el jove els hi pagués amb favors sexuals. Aquestes relacions tenien lloc al pis de l'home, a Badalona, on els Mossos van entrar el mateix 8 d'agost.

El jove de 16 anys estava intern en un centre al barri del Poble-sec. De fet, va ser el mateix centre el que va donar la primera alerta: van detectar que el noi repartia pastilles d'èxtasi a altres joves. Un cop van parlar amb ell, el menor va explicar que l’home de 52 anys li donava les pastilles a canvi de mantenir relacions sexuals, un fet que les indagacions dels Mossos, pilotades per la Unitat d'Investigació de Sants-Montjuïc, han pogut corroborar. I no era una relació esporàdica: aquests intercanvis havien tingut lloc durant gairebé un any. Segons fonts dels Mossos, va haver-hi entre sis i set trobades que l'acusat havia pactat amb la víctima a través del mòbil. De moment, afegeixen, no se sap com el detingut va establir el vincle amb el menor, ja que el noi no recorda com ni exactament quan es van conèixer. Pel que fa a l'entorn de la víctima, la policia explica que el noi portava en secret aquestes trobades i que feia poc temps que formava part del centre quan es va iniciar el contacte.

De fet, la investigació policial encara no està tancada, ja que els Mossos no descarten que l'home utilitzés altres joves tutelats del mateix centre per introduir-hi droga a canvi de favors sexuals, tot i que fins ara no han detectat cap cas similar. De moment, doncs, només consta una denúncia del menor de 16 anys. El detingut està acusat d'un delicte de corrupció de menors i tràfic de drogues. Segons ha pogut saber l'ARA, l’home també ha acumulat múltiples denúncies i antecedents en els últims anys, però que no tenen relació amb els fets dels quals se l'acusa ara.

Fase inicial de la investigació

Segons expliquen fonts de la policia catalana, l'acusat no tenia cap mena de relació amb el centre barceloní ni amb cap altre, i tampoc treballava amb menors. D'altra banda, insisteixen que caldrà esperar a la segona fase de la investigació per acabar d'esclarir com va sorgir la relació entre el detingut i la víctima. "En aquests casos, quan un menor es troba en un cas d'aquesta mena, rarament identifica que es tracti d'un delicte, ja que consideren que ningú els està obligant a fer-ho i creuen que es tracta d'una decisió voluntària", expliquen les mateixes fonts. En paral·lel, asseguren que l'actuació del centre va ser la correcta en tot moment.

La investigació va permetre localitzar el pis on el detingut mantenia relacions amb la víctima. El 8 d’agost es va dur a terme una entrada, moment en el qual es va detenir l'home, i també es va escorcollar l'habitatge. Els agents van trobar detalls que coincidien amb la descripció que havia donat el menor com, per exemple, el lloc on l'arrestat amagava la droga. També s'hi van localitzar diverses substàncies estupefaents, una pistola, algunes targetes de crèdit i documents d’identitat presumptament robats, a més de diners en efectiu.

stats