USTEC-STEs denuncia la "precarietat" del personal laboral del departament d'Educació
El sindicat assegura que el percentatge d'eventuals en situació de precarietat ha arribat al 85%
BarcelonaEl sindicat USTEC-STEs ha denunciat avui la "precarietat" del personal laboral de suport a la docència del departament d'Educació, que inclou tècnics d'educació infantil (TEI), tècnics d'integració social (TIS), educadors d'educació especial (EEE), educadors de llars d'infants, fisioterapeutes i altres de més específics. Malgrat les "funcions de gran rellevància" que desenvolupen, el sindicat indica que "potser la seva escassa visibilitat en els debats educatius permet a l'administració exercir-hi la major part del pes de les retallades o no invertir-hi". També assegura que el percentatge d'eventuals en condicions de precarietat ha arribat al 85% en aquest col·lectiu, cosa que "impedeix la promoció interna i la mobilitat", segons l'ACN.
A diferència del personal docent, aquests professionals "no són substituïts quan estan de baixa o són impel·lits a no demanar reduccions de jornada per cuidar els fills", indica la USTEC-STEs, que apunta que aquest fet "dificulta la conciliació, perquè la seva absència implica que les seves tasques han de ser assumides pel claustre o pels companys d'altres categories de personal laboral".
El sindicat diu que al col·lectiu hi ha "malestar" perquè encara no hi ha dates concretes de convocatòria de les oposicions, que han de permetre que una bona part dels professionals puguin consolidar el seu lloc de treball. També demanen que es faci la dotació necessària per oferir una educació de qualitat que permeti educar en la diversitat i que sigui revisada cada curs i ampliada en cas que sigui necessari, i afegeixen que s'hauria de dotar els estudis postobligatoris amb el personal de suport necessari.
A més, denuncien la "discriminació" que pateixen les dones del col·lectiu, el 90% de la plantilla, que indiquen que, a la pràctica, no gaudeixen del permís per naixement, perquè "durant les 6 setmanes de descans obligatori de la mare no són nomenades, i, pel que fa a les 10 setmanes restants, per ser nomenades han de renunciar al permís de cura d'infant".
Finalment, també exigeixen que cada curs s'obri ordinàriament la borsa per a totes les categories professionals, ja que últimament només s'obre de manera extraordinària.