El Pakta: cuina 'nikkei' de la mà d'Albert Adrià i els germans Iglesias
El projecte de fusió gastronòmica peruana i japonesa rep la primera estrella Michelin un any després de l'obertura
BarcelonaEl Pakta és l'únic restaurant català que ha aconseguit una estrella a la Guia Michelin Espanya & Portugal 2015, que s'ha presentat aquest dimecres a la a l'hotel Los Monteros de Marbella (Màlaga). Inaugurat a mitjans del 2013 de la mà del xef Albert Adrià -amb el suport del seu germà Ferran- i els germans Juan Carlos, Borja i Pedro Iglesias, es tracta d'un establiment de cuina 'nikkei' (fusió de cuina peruana i japonesa) ubicat al carrer de Lleida de Barcelona, al Poble Sec. La cuina 'nikkei' és una proposta culinària molt de moda a la capital catalana, amb cada cop més restaurants que hi estan especialitzats, com un dels que hi ha dins l'Hotel Mandarin.
Albert Adrià va aterrar a Barcelona l'estiu de 2011 amb l'apertura de la cocteleria 41º i el bar de tapes Tickets, ambdós al Paral·lel, i abans estrenar el Pakta també va obrir les portes del restaurant mexicà Jaguar. De fet, Adrià ja va ser el gran triomfador a la gala d'entrega de les estrelles Michelin de l'any passat. El xef català va obtenir un doble reconeixement: la primera estrella per Tickets i una altra pel 41º -que enguany l'ha perdut-.