Societat 29/08/2013

L'oposició denuncia que la pròrroga pressupostària tindrà conseqüències en la malnutrició infantil

El PP i Ciutadans vinculen l'aposta sobiranista amb el que consideren una falta de solucions

Auri Garcia Morera
1 min

BarcelonaLa majoria de grups de l'oposició han denunciat aquest dijous al Parlament que la pròrroga pressupostària tindrà conseqüències en la malnutrició infantil. Ho han fet durant la compareixença del síndic de greuges, Rafael Ribó, davant de la diputació permanent, en una intervenció en què ha ratificat que Catalunya té un problema de malnutrició infantil però ha demanat que no es barregi malnutrició amb desnutrició.

Eva Granados, diputada del PSC, ha assegurat que es tracta de la pròrroga d'un pressupost –"amb criteris de CiU i PP, i amb el suport d'ERC"– que perpetuarà la reducció de beneficiaris de la renda mínima d'inserció, l'antic PIRMI. "I el PIRMI té molt a veure amb la situació d'aquests nens", ha afegit. Fernando Sánchez, diputat del PP, ha denunciat que la partida per a beques menjador "no es podrà discutir ni debatre perquè el Govern prorrogarà pressupostos".

Fernando Sánchez i Carmen de Rivera, diputada de Ciutadans, han vinculat l'aposta sobiranista del Govern amb el que consideren una falta de solucions per al problema. "És una qüestió de prioritats, dedicar el nostre temps a planificar una hipotètica independència o a solucionar situacions socials molt greus", ha dit el diputat popular. "Ara la prioritat del Govern és el 'dia D': ja ha dit el conseller en cap, el senyor Junqueras, que ens ho juguem tot", ha afegit De Rivera.

Tots els representants de l'oposició, amb l'excepció d'ERC, han lamentat que CiU i els republicans hagin impedit la compareixença de tres consellers per donar explicacions sobre la malnutrició infantil. Pere Bosch, diputat d'ERC, ha anunciat que el seu grup demanarà la compareixença del responsable de Salut, Boi Ruiz, i que no descarta fer el mateix amb altres consellers en el futur.

stats