Societat 20/06/2013

Antifrau investiga els contractes del director del Servei Català de la Salut

Josep Maria Padrosa va contractar empreses de les quals ell mateix és apoderat, segons 'El País'

Efe
1 min

BarcelonaL'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha obert una investigació d'ofici sobre els contractes públics que el director del Servei Català de la Salut, Josep Maria Padrosa, va signar el 2012 amb un hòlding de sis empreses privades de les quals ell mateix és apoderat.

Segons ha informat Antifrau, la investigació es va obrir aquest dimecres arran de la informació que va publicar el diari 'El País', en què assegurava que el Servei Català de la Salut va signar contractes públics amb el grup d'empreses vinculades a Padrosa per valor de 14,29 milions d'euros.

Padrosa podria estar vulnerant dues lleis catalanes sobre incompatibilitats, segons 'El País', ja que dirigeix el Catsalut –organisme públic a través del qual la Generalitat finança hospitals i serveis sanitaris– i a la vegada és apoderat de 16 empreses pertanyents al hòlding sanitari Corporación Fisiogestión, del qual va ser director general fins que va entrar a l'administració catalana.

Malgrat que va deixar el càrrec, Padrosa no hauria perdut els seus poders a les empreses i va seguir signant contractes públics amb elles per valor de 15,74 milions el 2010, 14,31 milions el 2011 i 14,29 milions el 2012. L'oposició en bloc va demanar explicacions al conseller de Salut, Boi Ruiz, i a Josep Maria Padrosa per la firma d'aquests contractes públics.

stats