Uns 2.500 immigrants intenten entrar a Melilla en el salt més nombrós en molts anys a la tanca

Més de 40 persones han resultat ferides i 491 han aconseguit creuar la frontera

ARA
i ARA

BarcelonaUns 2.500 immigrants d'origen subsaharià han intentat entrar a Melilla aquest dimecres saltant la tanca fronterera. És l'intent més nombrós en molts anys, segons informa la Delegació del govern espanyol a Melilla. Tot i els esforços dels agents per evitar-ho, finalment han aconseguit l'objectiu d'entrar-hi 491 persones i almenys 40, entre subsaharians i policies, han resultat ferides lleus. Fins ara, s'havien produït intents organitzats per saltar la tanca, però no se'n recorden de tan massius. L'última més sonada va ser el 2014, quan més de 1.000 persones van intentar-ho.

En declaracions als periodistes, la delegada del govern espanyol a Melilla, Sabrina Moh, ha informat que l'intent d'entrada s'ha produït cap a les 9.30 del matí, a plena llum del dia, en un tram de la tanca de força extensió, perquè es tractava d'"un nombre elevat" d'immigrants. Durant tota la nit ja s'havien produït intents per creuar la frontera.

Cargando
No hay anuncios

Tant la delegació com l'Associació Professional Justícia per a la Guàrdia Civil han denunciat que els migrants han utilitzat "una gran violència" i fins i tot han tirat pedres als agents. Asseguren que alguns d'ells portaven garfis i pals. El sindicat denuncia la "desprotecció" dels agents contra el que considera "una invasió de subsaharians". Fa poc més d'un any, el govern de Pedro Sánchez va retirar gairebé totes les concertines de la tanca, després que tant la Unió Europea com el Defensor del Poble critiquessin aquest mètode "inhumà" i ineficaç com a mesura dissuasiva davant els salts de tanca. La mesura no va acabar d'agradar als sindicats policials, que denuncien que no s'han substituït per cap altre mètode i això deixa els agents "encara més venuts davant la violència dels immigrants".

Cargando
No hay anuncios

Els 491 migrants que han aconseguit entrar a Melilla han anat corrents fins al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI), que actualment registra una baixa ocupació, amb gairebé mig centenar de persones del miler que hi caben.