La méteo

La méteo: més ruixats de tarda abans d'un cap de setmana de contrastos

Diumenge les precipitacions arribaran a més comarques

2 min

BarcelonaUn petit canvi de temps va complicar una mica més el temps al nord dijous, amb uns primers ruixats que tornaran a repetir-se durant els pròxims dies (teniu totes les dades de precipitació al final d'aquesta informació). El temps, però, no serà inestable en general, amb un divendres i un cap de setmana amb sol en molts punts i amb un vent de component sud que bufarà fort en alguns moments.

Divendres: repetició de la jugada

Arribarem a les portes del cap de setmana amb un temps pràcticament calcat al de dijous, amb presència d'intervals de núvols alts i mitjans a molts indrets i baixos a la costa. A la tarda les nuvolades de la meitat nord tornaran a deixar alguns ruixats, tot i que seran menys extensos i intensos que els de dijous a la tarda. La temperatura es mantindrà estable o pujarà una mica més, amb màximes d'entre 36 i 38 °C allà on faci més calor.

Cap de setmana: estabilitat abans d'una nova tongada de ruixats

Dissabte serà un dia relativament tranquil, amb sol i intervals de núvols. Les precipitacions de tarda quedaran molt restringides al nord-oest del país, tot i que també podrien arribar a punts de les comarques de Ponent i del Pirineu oriental. Diumenge serà el dia més mogut, amb una tongada de ruixats més extensa que podria afectar la meitat sud i el centre de Catalunya, però també el País Valencià. També serà notícia l'entrada del vent de tramuntana i mestral als dos extrems del país, que farà que torni a alterar-se la situació marítima en alguns trams de la costa.

Balanç dels ruixats de dijous a la tarda

Les nuvolades van créixer amb més empenta aquest dijous i van deixar els primers xàfecs i tempestes, concentrats majoritàriament a la meitat nord del país. Destaquen els 26 l/m² acumulats a Gisclareny (Berguedà), els 25 l/m² de Sant Pau de Segúries (Ripollès) i els 21 l/m² del Santuari de Queralt, a Berga.

stats