previsions 19/09/2020

El temps canviant es mantindrà durant tot el cap de setmana, amb més sol demà al matí

Tot i que la temperatura es recuperarà lleugerament, la calor serà molt moderada

Oriol Rodríguez
2 min
Ahir de bon matí es va poder observar un arc de Sant Martí a Moià

BarcelonaDurant les darreres hores s'han anat repetint els ruixats i les tronades a diverses comarques, fruit de la depressió que es manté situada al nord-oest de la península Ibèrica. Han estat més freqüents a les comarques de la meitat oest, mentre que en algunes zones de les comarques de Girona ni tan sols ha arribat a ploure. Durant les darreres 24 hores (des de les 7 h d'ahir fins a les 7 h d'avui) s'han arribat a acumular:

  • 62 l/m² a Espot
  • 37 l/m² a Mont-roig del Camp
  • 34 l/m² a Blancafort
  • 29 l/m² a Riudecanyes
  • 28 l/m² al Montmell
  • 25 l/m² a Font-rubí
  • 19 l/m² a Vallirana
  • 19 l/m² a Vilanova de Meià
  • 18 l/m² a Massoteres
  • 16 l/m² als Alfacs

S'espera un dissabte marcat pel temps canviant i insegur. S'intercalaran les grans clarianes i estones de sol, que guanyaran terreny amb el pas de les hores, amb les nuvolades i els xàfecs aïllats al conjunt del territori. Per tant, és molt recomanable que porteu a la bossa un paraigua plegable, ja que pot ser que l'hàgiu d'acabar fent servir en algun moment del dia.

Precipitació prevista per avui

Demà al matí el temps serà molt tranquil. Dominarà l'ambient assolellat, amb alguns intervals de núvols baixos a punts de l'interior de bon matí que es trencaran ràpidament. A partir de migdia creixeran nuvolades a zones de muntanya que, al llarg de la tarda, deixaran alguns ruixats a l'àrea del Pirineu, del Prepirineu, del nord de l'Empordà i del massís del Port.

Com que durant el cap de setmana hi haurà força més estones de sol que no pas ahir, la temperatura màxima tendirà a recuperar-se, però sense arribar als valors tan elevats d'uns dies enrere. Tant avui com demà es mourà entre 18 i 23 ºC al Pirineu i a l'Altiplà Central i entre 24 i 29 ºC a la resta del territori.

Temperatura màxima prevista per avui

La variabilitat es mantindrà a principis de la setmana vinent, fins i tot amb un augment de la inestabilitat de cara a dimarts. Aleshores, els xàfecs podrien guanyar extensió i intensitat.

A banda, caldrà seguir amb atenció el canvi de temps que podria arribar entre dijous i divendres. A hores d'ara els mapes insisteixen a dibuixar l'entrada del vent de component nord que podria fer baixar notablement la temperatura fins a portar l'ambient de plena tardor al conjunt del país.

stats