La méteo

La méteo: la calor intensa tocarà sostre els pròxims dies

Les temperatures encara pujaran una mica més i es poden assolir localment els 40 ºC a Ponent i a la vall de l'Ebre

2 min

BarcelonaEls xàfecs de tarda de les últimes jornades en zones de muntanya encara poden caure de forma local aquest dimecres, sobretot al voltant del Ripollès, tot i que aniran a menys tant avui com els pròxims dies. A la resta del país la calma absoluta tindrà continuïtat sense excepcions amb un ambient de ple estiu i de canícula. De fet, la calor i la xafogor seran cada dia una mica més intenses amb temperatures clarament per sobre de la mitjana, tot i que sense els extrems de l'onada de calor.

Dimecres: menys ruixats i calor intensa

El sol i el temps tranquil tornaran a dominar a la majoria de comarques aquest dimecres. A primera hora hi haurà alguns núvols baixos locals, sobretot al litoral i al prelitoral i al Pirineu, i també creuaran alguns núvols prims inofensius. A la tarda tornaran a créixer nuvolades en àrees de muntanya, però els xàfecs seran força més locals. Tan sols es pot escapar alguna tronada puntual al Pirineu i al Prepirineu, sobretot entre el Ripollès, la Garrotxa i el nord de l’Empordà. Tot i que els ruixats seran anecdòtics, no es descarta que algun sigui puntualment fort, raó per la qual el Meteocat manté activa una alerta per pluja intensa al Ripollès i a la Garrotxa.

Tot plegat amb unes temperatures que es mantindran semblants, tant de dia com de nit. Per tant, ens llevarem amb ambient molt suau en general i fins i tot càlid ja en alguns punts, sobretot de la costa. Al centre de la jornada l’ambient serà de ple estiu, amb calor intensa i moltes màximes de 31 a 36 ºC. De nou, es tornaran a assolir o superar els 37 i 38 ºC a les zones més càlides de l’interior, sobretot a Ponent i a la conca de Tremp.

Calor i xafogor molt intenses els pròxims dies

Les temperatures encara pujaran més els pròxims dies, en què viurem un ambient que serà molt càlid i de plena canícula. La majoria de màximes es mouran entre els 32 i els 37 ºC, però a Ponent, a la conca de Tremp i a la vall de l’Ebre es podran fregar o assolir localment els 39 o 40 ºC. Valors clarament per sobre de la mitjana, però sense ser cap onada de calor. A la costa la xafogor serà molt marcada, amb temperatures localment tòrrides (mínimes per sobre dels 25 ºC), i costarà dormir. Les mínimes per sobre dels 20 ºC s’estendran per moltes comarques. Tot plegat amb molta calma i cada cop amb menys ruixats de tarda al Pirineu sense pluges a la vista.

stats