La méteo

Tempestes i ambient més fresc allà on plogui

Avís per pluja intensa al Camp de Tarragona, la Catalunya Central i el Pirineu

2 min
Núvols de tempesta com aquest tornaran a observar-se avui

BarcelonaEl pas d’un front associat a un solc d’aire fred en altura mantindrà el temps insegur aquest diumenge, amb possibilitat de xàfecs en qualsevol punt del país. Ja des de bon matí cauran ruixats i algunes tronades seran d’intensitat moderada a forta localment, amb calamarsa o pedra. Els models de temperatura a 500 hPa (5.500 m) indiquen l'entrada de l'aire fred des de les capes més baixes de la troposfera a partir de la matinada vinent.

Diumenge: ruixats, calamarsades i alguna pedregada

Diumenge serà un dia mogut, insegur, amb una primera tongada de ruixats que afectarà durant la matinada i primeres hores del dia la meitat sud, sobretot el Camp de Tarragona i el Pirineu. Amb el pas de les hores els xàfecs podran caure en qualsevol punt del país. Les tronades es reactivaran al migdia, sobretot a la Catalunya Central i al Pirineu o Prepirineu. El Meteocat ha emès un avís per pluja intensa (possibles aiguats de 20 o 30 mm en menys de mitja hora, acompanyats de calamarsa i pedra).

Avís per pluja intensa prevista

Localment, podrà caure alguna pedregada més violenta; per tant, caldrà anar amb compte amb les tempestes i la seva evolució, sobretot en punts del Prepirineu, el Pirineu oriental i la Catalunya Central.

També serà notícia l'entrada dels vents de tramuntana i mestral als dos extrems del país, que farà que torni a alterar-se la situació marítima en alguns trams de la costa. Dominaran els vents de component est a la resta de la costa, amb maror a tot el litoral i forta maror al nord del cap de Creus.

Cops de vent maxim previstos

El termòmetre experimentarà un descens destacable, sobretot al Pirineu, amb màximes que baixaran entre 3 °C i 5 °C en general i difícilment assoliran la marca dels 30 °C fora de Ponent, l'interior de l'Ebre i alguns trams de la costa. Al litoral encara es notarà xafogor i la calor enganxosa només marxarà en cas que descarregui alguna tronada.

Temperatura màxima prevista

La davallada tèrmica serà més perceptible al Pirineu, on les màximes voltaran els 20 °C a les valls. Durant la matinada de dilluns l'ambient refrescarà, sobretot al nord i allà on descarreguin les tronades. Al litoral la mínima es mourà entre els 20 i els 22 °C i al nord quedarà frenada al voltant dels 15 °C. A les valls pirinenques quedarà entre els 6 i els 10 °C, amb un ambient molt fresc a primera hora del dia.

Temperatura mínima prevista

La temperatura patirà una lleu davallada entre dilluns i dimarts, però dimecres ja tornarà a enfilar-se.

Entrarà tramuntana per l'Empordà i bufarà vent de component est a la resta de la costa. L’ambient refrescarà, sobretot allà on plogui.

stats