La méteo

El sol guanyarà terreny abans d'un nou pic de calor

La setmana vinent es podran assolir els 40 °C a Ponent

2 min
Dilluns els núvols encara seran presents en algunes comarques.

BarcelonaLa tongada de xàfecs i de tempestes d'ahir va regar moltes comarques, deixant acumulacions de precipitació importants en punts de Ponent i de les comarques del Pirineu occidental i un mercuri ben frenat, un fet inusual després de dos estius de molta calor (trobareu totes les dades d'aquest cap de setmana al final d'aquesta notícia). Diumenge ha estat un dia molt més tranquil, i la setmana entrant arribarà amb molta més calma i amb un ambient que es farà progressivament més càlid.

Dilluns: més calor

Després del canvi de temps del cap de setmana, la calma tornarà a dominar i l'inici de la setmana vinent serà plàcid en general i clarament més càlid. Només durant la tarda de dilluns podrien reaparèixer transitòriament alguns ruixats al Pirineu, però amb acumulacions de precipitació molt menys importants que les de dissabte i amb una extensió més reduïda. Les temperatures pujaran clarament i se superaran els 30 a 32 °C de manera generalitzada a les comarques de l'interior, amb un ambient cada dia més propi al de la canícula.

Dimarts: domini absolut del sol

Dimarts el cel es mantindrà serè, amb l'excepció dels núvols alts que arribaran per Ponent durant la tarda i del possible creixement de nuvolades al Pirineu, sense risc de pluges. La temperatura pujarà una mica més, tant de dia com de nit; per tant, la calor serà protagonista durant les hores centrals de la jornada. A més, les nits tropicals aniran a més a les comarques litorals i faran que sigui més difícil dormir.

Dimecres: s'acosta el pic de calor

Arribarem a l'equador de la setmana amb un temps sense gaires canvis, marcat pel domini del sol i per l'ascens de les temperatures. Dimecres les temperatures màximes ja arribaran als 37 °C a Ponent i a l'interior de l'Ebre, i fins i tot superaran els 30 °C en alguns trams de la costa, tot i que el mar encara exercirà el seu paper regulador de la temperatura i frenarà la calorada.

Balanç del cap de setmana

Els ruixats de dissabte van deixar acumulacions de pluja importants en algunes comarques, amb 81 l/m² a Boí (Alta Ribagorça), 56 a la Pobla de Segur (Pallars Jussà), 44 a Sant Salvador de Guardiola (Bages) o 38 a Sort (Pallars Sobirà). Durant la matinada de diumenge ha tornat a ploure en alguns d'aquests indrets, tot i que les acumulacions han estat menys destacables: 15 l/m² al Pont de Suert o 10 a Navès (Solsonès).

Durant el cap de setmana el termòmetre ha quedat força frenat, amb unes màximes que diumenge han superat els 31 °C als indrets més càlids (Vinebre, al Baix Ebre, i Viladecans, al Baix Llobregat), i que fins i tot han quedat per sota dels 30 °C en zones càlides com Ponent o les comarques interiors de les Terres de l'Ebre.

stats