La méteo

La méteo: els xàfecs i les tempestes arribaran a moltes comarques

El dia més mogut serà dimecres i les temperatures baixaran clarament

2 min

BarcelonaLa calor ha tornat a ser molt intensa aquestes últimes hores i ahir es van assolir de nou els 40 °C, concretament a Tremp, Sant Romà d’Abella i Llimiana (Pallars Jussà). Una xifra que ja no s’assolirà més aquesta setmana. Avui dimarts ja arribaran els primers canvis en el temps amb xàfecs i tempestes en més llocs fora del Pirineu i baixada dels termòmetres a l’interior. El plat fort arribarà dimecres amb una clara refrescada i més inestabilitat.

Dimarts: primers canvis

Tornarem a llevar-nos després d’una nova nit xafogosa i de mal dormir a prop de la costa. Les mínimes tropicals s'han repetit en alguns punts de l’interior amb ambient nocturn molt suau en general. Al centre del dia es mantindrà la calor de ple estiu arreu i molta xafogor a la costa, però ja baixaran els termòmetres a l’interior, localment de forma acusada a les comarques de Lleida. A Ponent ja no s’assoliran els 40 °C i la majoria de les màximes es mouran entre els 31 °C i els 36 °C.

Tot plegat, amb nuvolades que aniran a més. La inestabilitat augmentarà dimarts i ja al matí cauran xàfecs i tempestes localment fortes a Ponent i al Pirineu i Prepirineu de Lleida, així com algun ruixat en zones properes. Durant el dia poden seguir caient tronades en aquestes mateixes zones, sobretot a la tarda. No es descarta algun ruixat en altres comarques. Algun xàfec pot ser fort, raó per la qual el Meteocat té alertes activades per pluja intensa, tant dimarts com dimecres.

Canvi important dimecres

La inestabilitat anirà a més dimecres a causa de l’entrada d’aire fred en altura. Això provocarà xàfecs i tempestes en qualsevol punt del país, especialment a les comarques del centre i del nord amb alguns aiguats. Un canvi important de temps amb encara una mica d’incertesa sobre on s’acabarà ubicant finalment el centre de l’embossament d’aire fred.

Les fortes tronades també arribaran a les Balears i al País Valencià. Tot plegat amb una contundent refrescada, especialment al Pirineu i a l’interior. Les temperatures baixaran més de cinc graus a l’interior i més de deu al Pirineu.

El temps no farà net pel pont

Dijous, dia festiu a tot el país, encara quedaran alguns ruixats i tronades, sobretot al centre i al nord del país. Sembla que divendres i dissabte dominarà la calma amb només alguns ruixats de tarda al Pirineu. És possible que diumenge les tempestes tornin a guanyar terreny, però encara és d’hora per confirmar aquest extrem. Les temperatures es mantindran a ratlla i normalitzades els pròxims dies.

stats