La méteo

Possible onada de calor els últims dies de juliol

Les temperatures es dispararan a partir de diumenge i tocaran sostre la setmana que ve

2 min

BarcelonaL’ambient de ple estiu s’ha mantingut aquestes últimes hores, però sense els extrems dels últims dies gràcies a la baixada de les temperatures a l’interior. Una situació que es mantindrà semblant de cara a divendres i l’inici del cap de setmana amb calma, sol, calor i xafogor i nits tropicals. Un panorama normal per a l’època, però atenció perquè entre diumenge i la setmana vinent es dispararan els termòmetres. Segons indiquen els mapes actualment, és probable que el mes de juliol s’acomiadi amb una onada de calor, la primera de l’estiu en el conjunt de Catalunya, amb fins a 40 °C o més durant uns quants dies a l’interior.

Divendres: pocs canvis

Ens tornarem a llevar després d’una nit tropical i de mal dormir a prop de mar. Unes mínimes que tampoc baixaran dels 20 °C en algunes zones de l’interior, sobretot del sud i de Ponent. Les temperatures màximes es mantindran semblants i en molts casos es mouran entre els 31 °C i els 36 °C. Localment es poden assolir els 37 °C o 38 °C al pla de Lleida i a l’interior de Lleida, mentre que a la costa la protagonista serà la xafogor. Ambient de ple estiu sense extrems amb sol i tan sols algun ruixat local de tarda al Pirineu.

Dissabte: dia de ple estiu

Serà una jornada molt càlida, però novament sense extrems. Les temperatures pujaran al nord del país de dia, amb màximes que en el conjunt del territori se seguiran movent entre els 31 °C i els 36 °C, localment més altes a Ponent i a l’interior de l’Ebre. El sol dominarà sense pràcticament excepcions i les temperatures mínimes es mantindran molt suaus, amb nits tropicals que es repetiran a prop de mar i en punts del sud i del pla de Lleida.

Diumenge: torna la calor forta

Les temperatures començaran a pujar amb més ganes, sobretot a l’interior. Ja es poden tornar a assolir els 39 °C o 40 °C a Ponent i a l’interior de l’Ebre. Ambient de ple estiu amb calor intensa i calma total. Últim dia del cap de setmana amb temps de canícula i per aprofitar.

Possible onada de calor

Els mapes mantenen que els termòmetres es dispararan en l’inici de la setmana vinent. Una glopada d’aire molt càlid provinent del nord de l’Àfrica ens afectarà de ple amb pols en suspensió i molta calor. Com que aquesta situació es pot allargar entre tres i quatre dies amb temperatures molt per sobre de les habituals, podríem estar al davant de la primera onada de calor de l’estiu en el conjunt de Catalunya, ja que fins ara hem tingut pics de calor amb valors excepcionals que han durat com a màxim dos dies seguits.

Es podran assolir els 40 °C en diversos punts de l’interior, però localment se superaran aquestes xifres, sobretot a Ponent i a l’Ebre. Per tant, el mes de juliol s’acomiadarà amb calor molt intensa. Una situació que encara hem d’anar acotant i confirmant. La temperatura tornaria a la normalitat durant els primers dies del mes d’agost. 

stats