La méteo

Petit canvi de temps en algunes comarques aquest dimecres

Més núvols i algun ruixat local fins al matí de dimecres en punts de Barcelona i del sud de Girona

2 min

BarcelonaEl temps ha estat molt tranquil aquestes últimes hores, amb força sol i temperatures més altes però que s’han mantingut a ratlla. No obstant això, la primera part de dimecres estarà marcada per un petit canvi de temps. L’entrada de vents humits de mar cap a terra aportarà més núvols i alguns ruixats locals entre el litoral i el prelitoral de Barcelona, el sud de Girona i més punts del nord-est. A la resta dominaran el sol i la calma, amb fresca al matí i calor moderada al centre del dia. El cap de setmana podria arribar un nou canvi de temps.

Dimecres: alguns canvis

L’entrada de vents humits de mar cap a terra farà que de nit, matinada i durant el matí hi hagi més núvols baixos al litoral i al prelitoral de Barcelona, al sud de Girona i a més comarques de l’interior nord-est. En aquestes àrees s’escaparan alguns ruixats o gotellades locals, especialment a la costa. Ben poca cosa tot plegat, i a la tarda ja hi dominarà la calma. A la resta del país es mantindrà el sol en general, tot i alguna nuvolada de tarda que pot deixar alguna gotellada local al voltant del Ripollès.

Les temperatures pujaran una mica, tant de dia com de nit. No obstant això, els termòmetres es mantindran a ratlla, amb fresca a primera hora i calor moderada al centre del dia. Tan sols a la costa alguna mínima pot rondar o superar molt lleugerament els 20 °C, sobretot a Barcelona ciutat i a l’Ebre. La majoria de màximes es mouran entre els 25 °C i els 30 °C.

Dijous: calma total

El temps serà molt tranquil i aprofitable dijous. Jornada de sol en general, amb tan sols alguns núvols baixos o boires locals al matí, així com alguna nuvolada inofensiva a la tarda en àrees de muntanya. Les temperatures es mantindran semblants o pujaran una mica, amb fresca o suavitat matinal i calor suportable al centre del dia.

Nou canvi de temps el cap de setmana

Divendres seguirà la calma i les temperatures faran un salt endavant amb més calor, sobretot a l’interior, però ja aniran a més els ruixats a la tarda a l'oest. A partir del cap de setmana arribarà un nou front que reactivarà la inestabilitat. Entre dissabte i diumenge cauran xàfecs irregulars i alguna tronada localment intensa a l’interior i al Pirineu, sense descartar alguns ruixats a la costa. Una situació encara incerta que haurem d’anar concretant els pròxims dies. Les temperatures es mantindrien força normals per a l’època, sense cap calorada a la vista.

stats