La méteo

La méteo: tarda d'ambient càlid i ruixats més dispersos

Aquesta tarda tornarà a ploure a la meitat nord del país

2 min

BarcelonaLa setmana ha començat amb un temps força tranquil, amb presència de núvols baixos al litoral durant el matí i nuvolades de tarda que van deixar alguna tempesta localment intensa dilluns a la tarda (teniu totes les dades al final d'aquesta informació). Les pròximes jornades estaran marcades per una situació molt similar, amb intervals de núvols i una temperatura que anirà pujant progressivament.

Dimarts: núvols baixos matinals i més calor

Jornada de temps més tranquil, novament amb núvols baixos matinals al litoral i prelitoral, que es trencaran a mig matí o migdia i deixaran que el sol s'imposi pràcticament arreu. Durant la tarda tornaran a formar-se nuvolades a la meitat nord, amb ruixats més dispersos i minsos que els de dilluns. La temperatura pujarà lleugerament i ja es fregaran els 35 °C a Ponent i a l'interior de l'Ebre, després d'una nit de molt mal dormir.

Dimecres: intervals de núvols

Dimecres serà un dia molt similar a dimarts, amb intervals de núvols alts i mitjans que deixaran el cel mig ennuvolat en alguns moments del dia i ja sense ruixats de tarda a la meitat nord del país. La temperatura màxima serà similar a la de dimarts, tot i que la mínima pujarà i tornaran les nits tropicals (mínima per damunt dels 20 °C) a punts de Ponent i de l'interior de l'Ebre, i les tòrrides (per damunt dels 25 °C) al voltant de la ciutat de Barcelona.

A partir de dijous: més ruixats

Sembla que a partir de dijous el temps tendirà a inestabilitzar-se, amb un augment de la nuvolositat i la formació de ruixats i alguna tronada que afectaria més comarques. Tot i això, queden molts dies i la previsió encara pot canviar molt. El que sí que està clar, però, és que la temperatura s'estabilitzarà i es mantindrà al voltant o una mica per sobre del que tocaria a finals d'agost.

Balanç dels ruixats de dilluns

Els xàfecs de dilluns han deixat acumulacions localment abundants fins al vespre, amb 40 l/m² a Cercs (Berguedà), 33 l/m² a Vic (Osona), 16 l/m² a la Vall d’en Bas (Garrotxa), 15 l/m² a Sant Pau de Segúries (Ripollès) i Castellar de n'Hug (Berguedà).

stats