La méteo

Setmana sense canvis, amb el sol com a protagonista

Continuem sense tenir canvis a casa nostra, amb molt de sol des de primera hora del matí i un anticicló que té previst quedar-se uns quants dies més. Les temperatures avui seran suaus i les màximes poden assolir quasi els 20 °C a les comarques gironines. En aquella zona el vent del sud pot deixar ratxes de fins a 50 km/h a la Costa Brava

2 min

BarcelonaContinuem amb la dinàmica d'anticicló i calma. Aquest dimecres també predomina el sol. És possible que a Ponent a la tarda la boira s'esqueixi una mica més que en dies anteriors, però la humitat i la mala visibilitat marcaran encara el temps al pla de Lleida. A la tarda l'entrada de garbí al sud de la Costa Brava suposarà un canvi respecte del temps dels últims dies.

Dijous i divendres arribaran masses de núvols que provocaran un cel més enterbolit o fins i tot tapat en moltes comarques, però no plourà enlloc. El canvi de temps més destacable de la setmana arribarà entre dissabte a la tarda i diumenge, però fins i tot així no deixarà gran cosa més que quatre volves de neu al Pirineu occidental i algun ruixat testimonial en comarques del nord-est de cara a diumenge.

A partir d'aquí sembla que es trencarà la dinàmica d'anticicló i començaran a arribar més sistemes frontals, tot i que poc actius. Durant la primera part del gener és probable que reapareguin les nevades al Pirineu occidental, i potser entre els dies 4 i 5 arribaran a caure ruixats en més comarques, però per ara tots aquests canvis es dibuixen encara amb poca confiança i de forma molt borrosa en les previsions, sobretot pel que fa a la possibilitat que les precipitacions s'estenguin més enllà del Pirineu.

La crua realitat és que, per ara, el mapa que ens indica la probabilitat que en els pròxims nou dies (és a dir, fins al 3 de gener) s'acumulin com a mínim 5 l/m² és baixíssima i només cal esperar que això passi en alguns punts del Pirineu occidental.

Probabilitat que durant els pròxims nou dies s'acumulin més de 5 l/m2.

Pel que fa a temperatura, el més destacable dels pròxims dies és que l'augment dels núvols farà que els migdies no siguin tan suaus en general. Si donem un cop d'ull a les diferències de temperatura previstes entre les màximes de dimarts i les dels pròxims dies, s'observa aquesta baixada clara de la temperatura diürna de cara a dijous i divendres, sobretot en comarques del nord i de l'est, però també s'insinua una disminució de la boira i una pujada del termòmetre a Ponent de cara al cap de setmana.

A curt termini el vent no serà protagonista, però a partir del cap de setmana sí que pot començar a bufar d'entre ponent i mestral, cosa que farà que difícilment la segona part de les festes sigui tan freda i tan grisa a Ponent.

stats