La méteo

La méteo: vent, ruixats i ambient de tardor, però calma els pròxims dies

Les temperatures baixaran dijous al nord del país i la clara refrescada arribarà a tot arreu divendres

2 min

BarcelonaLa calma va dominar a la majoria de comarques ahir, Diada Nacional de Catalunya, amb moltes temperatures màximes entre els 25 °C i els 30 °C. De matinada han arribat alguns ruixats a les comarques de Girona i del nord de Barcelona que es repetiran durant el dia, sobretot a la tarda amb alguna tempesta forta. Tot plegat acompanyat de fortes ventades a l'Empordà i a la meitat sud del país amb l’arribada d’una massa d’aire fred d’origen polar que posteriorment provocarà una contundent refrescada pròpia de plena tardor.

Dijous: vent fort i xàfecs

De cara a dijous, el vent del nord es reforçarà i bufarà amb força a tota la Costa Brava, als cims del Pirineu i al centre i sud del país. També cauran xàfecs i tempestes irregulars a les comarques de Girona i de Barcelona, més probables a primera hora i durant la tarda, sense descartar alguna forta tempesta, mentre que a la resta del territori hi dominarà el sol. A la cara nord del Pirineu hi seguiran arribant precipitacions amb una cota de neu que pot baixar fins als 2.000m al tard. Les temperatures començaran a baixar amb ganes al nord, però pujaran transitòriament a la meitat sud a causa del vent reescalfat.

Divendres: ambient de tardor

El temps serà més estable divendres, amb un retorn del sol com a protagonista i encara amb vent intens als dos extrems del país, especialment a l'Empordà. La notícia serà la clatellada que experimentarà el mercuri, amb un matí fred a l'interior i moltes temperatures mínimes d'entre 12 °C i 14 °C a la costa i de 0 °C a 3 °C a les valls pirinenques. El migdia també serà força fresc, amb valors més propis de finals del mes d'octubre.

Cap de setmana: calma i lleuger ascens tèrmic

El cap de setmana es presenta tranquil i amb poques novetats. Domini del sol amb el permís d'alguns núvols alts i mitjans i vent amb tendència a perdre força, especialment a la meitat sud del país. La temperatura es mantindrà per sota de la mitjana climàtica del setembre, però recuperarà alguns graus al migdia.

stats