La méteo

L'estabilitat es mantindrà en un diumenge amb més núvols alts

A partir del vespre es podrien formar alguns ruixats al litoral central

3 min
El sol tornarà a ser el protagonista, tot i que el cel quedarà enteranyinat pel pas de núvols alts.

BarcelonaLa notícia del dia ha estat el descens tèrmic, amb un matí força fred (trobareu els registres de temperatura mínima al final d'aquesta peça) i un migdia menys suau que els de dies anteriors. El temps es mantindrà estable i tranquil en les pròximes jornades, amb l'excepció de la formació d'algun ruixat o tempesta local al litoral i prelitoral central entre aquest vespre i la matinada de diumenge. Diumenge el sol es combinarà amb els núvols alts i la temperatura s'enfilarà un pèl més.

Nit i matinada: dia de plena tardor

Entre el vespre de dissabte i la matinada de diumenge poden aparèixer alguns ruixats i tempestes intenses molt locals al litoral i prelitoral de Barcelona i del sud de Girona, tot i que sembla que seran curts i molt dispersos. Tot i ser curts, però, podran descarregar força aigua en poca estona allà on es formin, un fet que ha provocat l'activació d'una alerta per risc de pluja intensa a la costa central (al Baix Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat, el Barcelonès i el Maresme).

Diumenge: dia per aprofitar

El sol i la calma dominaran a tot arreu l’últim dia del cap de setmana. Tan sols quedaran restes d’alguns núvols una mica més densos a primera hora entre la costa de Barcelona i el sud de Girona i arribaran franges de núvols alts i prims durant tota la jornada, tot i que no faran la guitza. Dia per aprofitar, amb temperatures que pujaran una mica, tant de dia com de nit. L’ascens serà més marcat al Pirineu i al nord-est. Tot i això, es mantindran a ratlla, amb molta fresca o fred per l'època de l'any a primera hora i bonança sense extrems al centre del dia. El vent del nord desapareixerà del tot.

Dilluns: sol i ambient més suau

El mes de setembre acabarà amb un temps molt estable i plàcid, dominat per la presència del sol. La temperatura pujarà, tant de dia com de nit, i tornaran a assolir-se màximes de 28 a 30 °C a les zones més càlides del país. L'excepció la trobarem en alguns punts de la costa i del prelitoral, on es podrien formar alguns núvols baixos sense més conseqüències.

Possible canvi de temps a partir de dimecres

Dimarts ja augmentaran els intervals de núvols i cap al tard ja arribaran els primers ruixats al Pirineu occidental a causa d’un nou front. Entre dimecres i dijous els xàfecs i les tempestes podrien arribar a força comarques, especialment de la meitat nord i est del país; un extrem encara incert que haurem d’anar confirmant, però que obriria les portes a una nova refrescada tardorenca.

Balanç d'una matinada freda

La nit de divendres a dissabte ha estat força més freda que les anteriors, amb mínimes que han baixat fins als -3 °C per damunt dels 2.500 metres al Pirineu i han quedat a poca distància de la glaçada a les capitals pirinenques. Destaquen Puigcerdà (Cerdanya), amb 1 °C, el Pont de Suert (Alta Ribagorça), amb 2 °C, i també altres indrets de l'interior com Viladrau (Osona), amb 3,9 °C. El mercuri només ha quedat prop dels 15 °C al Barcelonès, el Baix Ebre i el Montsià, tot i que en aquestes comarques el descens de temperatura també és ben evident (-3 °C respecte a la mínima de divendres en el cas del centre de Barcelona i -2 °C en el cas d'Amposta).

stats