La méteo

Diumenge amb xàfecs irregulars abans d'una setmana plujosa

La temperatura ja baixarà una mica el primer dia de setembre

2 min
El cabal dels rius augmentarà la setmana vinent.

BarcelonaEl cap de setmana ha començat amb alguns ruixats irregulars i poc importants, una situació que es repetirà al vespre amb algunes pluges que entraran per la meitat oest del país. Diumenge es mantindrà el temps mogut abans d'un canvi de temps més important la setmana vinent, amb pluja i una temperatura més frenada.

Diumenge: ruixats dispersos

Encetarem el mes de setembre amb un temps més inestable, amb presència de núvols en força indrets del país i amb xàfecs i gotellades acompanyades de fang al terç oest i a la meitat sud, tot i que també podrien arribar a altres zones costaneres. Durant la tarda creixeran nuvolades al Pirineu i al Prepirineu, amb risc d'algun xàfec més destacable. La temperatura baixarà lleugerament, sobretot al migdia, i moltes temperatures màximes es mouran entre els 29 °C i els 32 °C.

Dilluns: ruixats al nord

La setmana vinent sembla que començarà amb un temps molt semblant i inestable, amb nuvolositat abundant i xàfecs concentrats a la meitat nord i a l'extrem sud del país. La pluja també podrà visitar el País Valencià i les Illes Balears, amb una temperatura més fresca. El vent de component sud bufarà amb cops moderats a la costa, puntualment amb algun cop fort.

Dimarts i dimecres: pluges més extenses

La tendència a la inestabilitat del temps podria arribar al punt àlgid entre dimarts i dimecres, amb un episodi de pluja més abundant que podria regar tot el país. Ara mateix els models meteorològics centren aquestes precipitacions al Prepirineu i prop de la costa, però caldrà esperar a diumenge o dilluns per poder concretar més les franges horàries i les zones més afectades per les precipitacions.

stats