La méteo

Diumenge amb ruixats abans d'una setmana més tranquil·la

El vent de tramuntana i mestral s'enfortirà als dos extrems del país

2 min
La pluja farà acte de presència en moltes comarques.

El cap de setmana va començar amb calma i sol en general, però les nuvolades i els xàfecs van reaparèixer durant la tarda de dissabte en algunes comarques pirinenques i ho tornaran a fer aquest diumenge (teniu totes les dades al final d'aquesta informació). Les tempestes seran una mica més extenses i podrien afectar més punts de les comarques de Barcelona i Girona. Tot plegat, però, abans d'una setmana més plàcida i amb un mercuri que voldrà pujar una mica cada dia.

Diumenge: temps mogut

Els xàfecs i les tempestes han començat a descarregar durant la matinada a la meitat nord del país, i durant la resta del dia afectaran molts punts de les comarques de Girona, de Barcelona, del Pirineu i del Prepirineu. De nou, alguna tronada pot ser localment intensa. El temps no acabarà de fer net en aquestes zones, on durant tot el dia es mantindran les nuvolades, amb risc de nous ruixats dispersos i més fresca. També reapareixeran alguns xàfecs intensos a Menorca i a Mallorca.

En canvi, hi haurà més calma i força sol al sud i a ponent, amb temperatures que es mantindran semblants. Per tant, es poden tornar a rondar localment els 35 °C en aquestes àrees, amb força més calor que a la resta del país. També entraran la tramuntana i el mestral al sud, a l’Empordà i als cims del Pirineu, fent que s'alteri la situació marítima a la Costa Brava.

Dilluns: algun ruixat matinal a la costa

Durant la matinada de dilluns encara serà possible alguna gotellada o ruixat amb una certa intensitat a la costa de Barcelona i de Tarragona, tot i que la tendència serà a marxar ràpidament. El dia serà molt tranquil i el sol dominarà a tot arreu, ja sense precipitacions a l'àrea pirinenca. La temperatura experimentarà pocs canvis, amb màximes properes als 35 °C a l'interior de l'Ebre després d'una nit força fresca, amb mínimes que s'aproparan als 5 °C en algunes valls pirinenques. Unes temperatures que a partir de dimecres o dijous pujaran encara una mica més, amb ambient de ple estiu però sense cap extrem a la vista.

Dimarts: sol i més calor

El sol serà el protagonista dimarts, amb un temps molt estable i tranquil i pràcticament sense nuvolositat a cap indret del país. La temperatura màxima pujarà una mica més i ja assolirà els 35 °C a l'interior de l'Ebre i al terç oest i els 30 °C a punts de la Catalunya central i de l'interior de les comarques de Girona.

Balanç dels ruixats de les últimes hores

Els xàfecs van tornar a caure al nord del país durant la tarda i el vespre de dissabte, amb registres que a mitja tarda arribaven als 33 l/m² a la Vall d'en Bas (Garrotxa), als 20 l/m² a Orís (Osona), als 19 l/m² a Espot (al Pallars Sobirà) i als 12 l/m² a Puigcerdà (Cerdanya).

Durant la matinada i el matí de diumenge la pluja ha deixat acumulacions de precipitació poc importants, com els 5 l/m² de Núria, al Ripollès, o els 4 l/m² de Sant Pere Pescador, a l'Alt Empordà.

stats