La méteo

Diumenge assolellat, amb un migdia més càlid

La temperatura fregarà els 30 °C a l'interior de la vall de l'Ebre

2 min
L'embassament de Camarasa, a la imatge, es troba ara al 57% de la seva capacitat.

BarcelonaEl cap de setmana ha començat amb una refrescada contundent a tot el país, amb glaçades i enfarinades al Pirineu (trobareu totes les dades i imatges al final d’aquesta peça). La fresca del matí de dissabte ha estat un miratge, perquè el migdia ha tornat a ser força suau i amb un clar domini del sol. Diumenge els termòmetres pujaran tant de dia com de nit, amb un ambient que serà encara més suau durant les hores centrals de la jornada. No obstant això, estem pendents d’un nou canvi de temps que a mitjans de la setmana que ve ens pot portar més pluja i una nova refrescada.

Diumenge: temperatures més altes

Les temperatures pujaran més diumenge, tant de dia com de nit, tot i que es mantindrà el contrast tèrmic entre les mínimes i les màximes. Ambient càlid durant les hores centrals del dia com per anar amb màniga curta en diverses comarques. El sol seguirà dominant sense excepcions, amb restes de vent puntualment intens al nord de l’Empordà i a l'extrem sud del país.

Dilluns: estabilitat i núvols alts

Dilluns es mantindrà la calma i fins i tot tocaran sostre els termòmetres, amb una calor marcada en les hores centrals del dia. La novetat serà l'arribada d'alguns núvols alts i mitjans que deixaran el cel enterbolit, tot i que el sol es mantindrà com a clar protagonista de la situació meteorològica.

Nous canvis a mitjans de la setmana vinent

Estem pendents d’una bossa d’aire fred que arribarà a la nostra zona mediterrània a partir de dimarts o dimecres. Serà a partir de llavors quan, segons indiquen els mapes, ens podrien visitar diverses tongades de pluges, xàfecs i tronades. Un extrem encara molt incert que haurem d’anar confirmant, però que aniria acompanyat d’una nova refrescada important a partir de dimecres.

Balanç d'una refrescada atípica

El matí de divendres va ser, de sobte, de plena tardor i de jaquetes amb massa fred per a l'època. Les mínimes es van moure tan sols entre els 5  °C i els 9  °C a l'interior, amb glaçades intenses a les cotes altes del Pirineu i en alguna vall. Van destacar els -0,4 °C de Das (Cerdanya). De fet, en aquest municipi s'ha viscut la tercera glaçada més primerenca.

Aquest dissabte el mercuri ha baixat encara més en molts indrets, amb mínimes que en alguns casos feia anys que no es veien. A Das la temperatura ha baixat fins als -3,1 °C, el registre més baix des del 27 de setembre del 2010. A Prades (Baix Camp) i al Pont de Suert (Alta Ribagorça) han registrat -0,8 °C, valors que no s'havien vist en els últims anys. De fet, la temperatura mínima del conjunt de Catalunya, que provisionalment és de 7,7 °C, és la setena més baixa en un setembre des de l'any 2009.

stats