La méteo

Diada amb alguns ruixats locals i menys calor

Dijous arribarà el canvi de temps més contundent, que obrirà les portes a una atípica refrescada de tardor

2 min

BarcelonaLa calma i la calor han seguit dominant aquestes últimes hores, amb tan sols petits matisos i amb fins a 30 °C a l’Empordà i a les comarques de Tarragona. No obstant això, de cara a aquest dimecres, Diada Nacional de Catalunya i festiu a tot el país, les temperatures començaran a baixar i els ruixats aniran a més en alguns punts de les comarques de Barcelona, de Girona i del Pirineu. Tot plegat a l’espera que dijous tinguem més xàfecs, fortes ventades i l’arribada d’una massa d’aire fred d’origen polar que posteriorment provocarà una contundent refrescada.

Diada: temps més mogut

Durant tot el dimecres de Diada hi haurà intervals de núvols i risc d’algun ruixat molt local al litoral i al prelitoral de Barcelona, sobretot al matí. Durant la primera part del dia dominarà més aviat el sol a la majoria de comarques, però a la tarda els intervals de núvols aniran a més en general i creixeran nuvolades al nord-est i al Pirineu que poden deixar alguns xàfecs irregulars. No es descarta alguna tempesta local en aquestes àrees.

Tot plegat amb unes temperatures que baixaran en general, amb menys calor i fins i tot fresca al nord del territori. De nit hi haurà pocs canvis, amb ambient fresc en conjunt i suau a la costa. Els vents de mestral i de tramuntana seguiran bufant moderadament a l’Ebre i al nord de l’Alt Empordà respectivament.

Dijous: vent fort i xàfecs

De cara a dijous, el vent del nord es reforçarà i bufarà amb força a tota la Costa Brava, als cims del Pirineu i al centre i sud del país. També cauran xàfecs i tempestes irregulars a les comarques de Girona, de Barcelona i del Pirineu, mentre que a la resta del territori hi dominarà el sol. Les temperatures començaran a baixar al nord, però pujaran transitòriament a la meitat sud a causa del vent reescalfat.

Clara refrescada de tardor

Aquest canvi de temps també portarà aparellada l’arribada d’una massa d’aire fred d’origen polar que provocarà una contundent refrescada. El descens del termòmetre es notarà arreu del territori a partir d’últimes hores de dijous, i sobretot divendres i dissabte. Farà poca calor de dia i la fresca serà molt destacada de nit, amb fred i glaçades al Pirineu. Uns aires de plena tardor amb valors per sota de la mitjana, però sense noves precipitacions a la vista.

stats