La meteo

La méteo: dimarts sense canvis amb temperatures suaus

Aquest dimarts i dimecres les temperatures augmenten, sobretot a la costa, i quasi arribarem als 20 ºC

2 min

BarcelonaHem començat l'any amb una situació molt semblant als últims dies del 2023. Aquest dimarts ens hem aixecat amb un cel bastant assolellat i les boirines han tornat a aparèixer a l'interior.

Continuem amb les borrasques que no volen baixar de latitud i es mantenen a les illes Britàniques. Aquest fet causa que solament ens entrin fronts bastant desgastats a Catalunya que arriben sense gaire humitat, ja que han precipitat a tot el nord de la península Ibèrica i no tenen prou potència al travessar el nostre país.

Aquest dimarts és un dia de pur tràmit meteorològic, amb una pausa de núvols que s'entendrà per tot el territori català, perquè s'esperen pocs núvols al llarg de la jornada i únicament ens en creuaran d'alts i prims que ens acompanyaran al llarg del dia. En certs moments els núvols poden ser una mica més gruixuts, però no afectaran la vida quotidiana dels catalans.

El més destacable d'avui serà el vent de garbí (sud-oest), sobretot a la costa, ja que a la tarda el vent bufarà amb intensitat a la franja del Maresme, la Selva i tota la Costa Brava. S'espera que les ventades puguin arribar als 70 km/h, amb un mar que quedarà altament remogut, amb onades superiors als 2 m a l'extrem nord del país.

Un altre fenomen que causa el vent de garbí és l'augment de temperatures a l'àrea metropolitana de Barcelona i sobretot a les comarques gironines. De fet, s'espera que en aquestes zones avui el termòmetre s'enfili fins als 18 °C a principis de tarda. A la resta del territori les temperatures seran suaus, encara que les nits refresquen amb intensitat i a la nit s'han arribat a veure algunes gelades a la conca del Ter interior, amb aquestes mínimes que arriben als 0 °C en molts punts de la Catalunya Central i els Pirineus.

Demà tindrem més núvols, però de precipitacions se n'esperen ben poques, amb una situació de sequera que de mica en mica es va agreujant. Podríem tenir algun plugim molt dèbil a les terres de Ponent demà a la tarda i algun floc de neu aïllat a l'Alt Pirineu i l'Aran.

La bona notícia és que ja es veuen pluges generalitzades. Divendres a la matinada ens entrarà un front més actiu que deixarà una regada generalitzada a tot Catalunya. No estem parlant de grans pluges, però sí que es poden acumular entre 10-20 mm al llarg del dia, i donar un petit marge hídric als boscos i a la vegetació.

stats