La méteo

Cap de setmana de ple estiu a les portes de la forta calor

Les temperatures es dispararan a partir de dilluns i podríem tenir la primera onada de calor de l’any

2 min
El sol tornarà a ser el protagonista aquest cap de setmana.

BarcelonaEl temps tranquil i de ple estiu dels darrers dies tindrà continuïtat l’últim cap de setmana del mes de juliol. El sol dominarà i la calor serà intensa. Fins i tot sumarem alguns graus en algunes comarques, però encara sense temperatures extremes. Serà sobretot a partir de dilluns quan l’arribada d’una glopada d’aire molt càlid provinent del nord de l’Àfrica dispararà els termòmetres amb fins a 40 °C o més en diversos punts de l’interior. Aquesta situació s’allargarà durant almenys tres dies, raó per la qual segurament es podrà considerar com la primera onada de calor de l’estiu en força comarques, especialment a l'interior del país.

Dissabte: més calor

Les temperatures màximes pujaran una mica més a la meitat nord del país dissabte, sobretot al Pirineu i en punts del nord-est. No obstant això, la calor seguirà sent força habitual per a l’època amb moltes màximes de 31 a 36 °C, però fins a 37 o 38 °C a Ponent i en àrees properes. Ambient de ple estiu sense extrems i xafogor molt marcada a la costa.

Tot plegat amb nits tropicals i xafogoses a prop de mar, així com mínimes per sobre dels 20 °C també en algunes zones interiors. El sol dominarà en general amb nuvolades de tarda al Pirineu, que en principi seran inofensives. Dia per aprofitar amb vent del sud a la tarda, que bufarà amb cops moderats a Ponent i a la Costa Brava.

Diumenge: temps de ple estiu

L’últim dia del cap de setmana serà semblant al dissabte, tot i que amb petits matisos. Podrem sumar algun grau més a l’interior i baixaran de manera transitòria les temperatures a l’Alt Empordà i zones properes. La calor seguirà sent molt intensa en general amb xafogor ben pesada a la costa. El sol i la calma dominaran amb pols en suspensió que anirà a més al sud del país.

Possible onada de calor la setmana que ve

Totes les mirades estan posades en la setmana que ve, ja que podríem tenir la primera onada de calor oficial de l’estiu en diverses comarques. La glopada d’aire molt càlid que ens arribarà des del nord de l’Àfrica provocarà que entre dilluns i dimecres tinguem temperatures extremes amb fins a 40 °C en diversos punts de l’interior i de fins a 42 o 43 °C a Ponent i a la vall de l’Ebre.

A diferència dels pics càlids d’un o dos dies que hem tingut fins ara, aquesta situació s’allargarà almenys durant tres dies consecutius. Es requereixen almenys tres dies consecutius amb temperatures extremadament altes per declarar l’onada de calor, i sembla que aquest cop es complirà aquest requisit en força comarques, sobretot de l’interior.

Tot plegat amb sol combinat amb pols en suspensió i sense pluges a la vista. A partir de dijous, just quan comença el mes d’agost, els termòmetres anirien a la baixa.

stats