previsions 22/05/2021

Les pluges més importants passaran de llarg

Dilluns el temps millorarà ràpidament i acabarà sent una jornada força assolellada

2 min
La sortida de sol d'avui des de Deltebre
Escolta aquí la previsió del temps

Els núvols alts i mitjans han deixat el cel enterbolit al llarg de tota la jornada. Les estones de ressol han ajudat a enfilar la temperatura, tot i que els valors màxims d'avui han quedat per sota dels d'ahir. S'ha arribat als:

  • 27 ºC a Vinebre
  • 25 ºC a Alcarràs
  • 24 ºC a Terrassa
  • 23 ºC a Fornells de la Selva
  • 22 ºC a Tremp
  • 22 ºC a Ulldecona
  • 20 ºC a Barcelona
  • 18 ºC a Puigcerdà

El que queda de tarda la situació es mantindrà sense canvis.

Entre demà i dilluns hi haurà un canvi de temps. Es tracta d'una baixa molt petita i, en funció de quina sigui la seva trajectòria final, les precipitacions podran acabar-se situant uns quilòmetres més a l'est o més a l'oest. Malgrat la dispersió que encara hi ha ara entre els diversos models, fa tota la pinta que les pluges més importants cauran a la meitat sud del País Valencià, on ja hi ha un avís de l'Agència Estatal de Meteorologia per demà per acumulació de precipitació, a les Illes Balears i sobre el mar. En canvi, Catalunya podria quedar al marge d'aquesta tongada de pluges extenses.

Així, s'espera un diumenge molt ennuvolat en general, amb alguns ruixats febles al Pirineu, al Prepirineu i al nord de la Depressió Central, tant al matí com a la tarda. Les precipitacions més importants arribaran pel sud del País Valencià i de les Illes a partir de mig matí i aniran guanyant extensió en aquests sectors. Avançat el vespre, també podria caure alguna gota a les Terres de l'Ebre.

Precipitació prevista per demà.

La falta de sol farà recular una mica més la temperatura màxima, amb valors que se situaran per sota dels 22 ºC o 23 ºC. En canvi, la mínima es mantindrà sense canvis significatius.

Dilluns de matinada hi podrà haver algun ruixat en punts del litoral i prelitoral, però ràpidament les clarianes guanyaran terreny. Així, en aquesta jornada que en alguns municipis és festiva, el termòmetre es tornarà a enfilar i de nou l'ambient serà molt suau, fins i tot calorós en algunes comarques. A la tarda, però, creixeran nuvolades al Pirineu que deixaran xàfecs. Independentment, a Menorca i a punts de Mallorca plourà fins a migdia.

A mesura que avanci la setmana la temperatura s'anirà recuperant, i probablement ens plantarem a divendres amb alguns termòmetres que fregaran la ratlla dels 30 ºC als indrets més càlids de l'interior. Amb tot, encara hi podrà haver algun ruixat: dimarts a punts del Camp de Tarragona i dijous al Pirineu.

stats