La méteo

La calor es tornarà a disparar només en algunes comarques

Ens esperen dies de sol i calma amb ambient de ple estiu

2 min

BarcelonaDesprés que les temperatures hagin tocat fons dilluns a la matinada, amb força fresca, la calor ha anat a més el primer dia de la setmana, amb ambient força més càlid en zones afectades pel vent reescalfat (trobareu totes les dades al final d’aquesta informació). Aquesta setmana les temperatures pujaran més, sobretot a l’interior. S’esperen dies radiants per aprofitar i de ple estiu sense extrems en general, però a Ponent i a l’interior de l’Ebre es dispararan més els termòmetres, amb calor molt intensa.

Dimarts: més calor

Les temperatures nocturnes pujaran i ja no farà tanta fresca com dilluns a primera hora. Tot i això, encara s’esperen mínimes de luxe per trobar-nos en plena canícula, amb valors tropicals només a prop de la costa i alguna zona del sud. De dia els termòmetres pujaran més a l’interior, però es mantindran semblants al litoral, i fins i tot baixaran al litoral i prelitoral sud. S’esperen moltes màximes de 30 a 35 ºC, però a Ponent i a l’interior de l’Ebre ja es poden fregar o assolir localment els 38 ºC. Tot plegat, amb sol radiant i calma amb restes de tramuntana al nord de l’Alt Empordà.

Dies de ple estiu

La resta de la setmana es presenta molt plàcida i amb calor de ple estiu, tot i que sense extrems. L’excepció la trobarem a la zona de Ponent i a l’interior de l’Ebre, on els termòmetres pujaran amb més ganes i es poden assolir localment els 39 ºC o fregar els 40 ºC de cara al dimecres. Calor molt intensa en aquestes àrees del país i també en molts punts del centre i del sud de la Península, on es viurà una nova onada de calor. A la resta de l’interior i del prelitoral català, la majoria de màximes es mouran entre els 31 i els 36 ºC.

A la costa la xafogor anirà a més, així com les nits tropicals al litoral, al prelitoral, al sud i a Ponent. Tot i això, no s’espera calor nocturna extraordinària, més aviat normal per trobar-nos en plena canícula. Tot plegat amb sol i calma, tot i algunes nuvolades de tarda en àrees de muntanya que, a tot estirar, poden deixar algun ruixat local al Pirineu. Dies radiants per aprofitar.

Balanç de temperatures

La refrescada de diumenge ha tocat fons dilluns a la matinada, amb molta fresca per a l’època en alguns casos. Les mínimes s’han mogut entre els 12 i els 17 ºC en moltes comarques de l’interior i del prelitoral. No obstant això, en zones de muntanya s’han registrat molts valors de 5 a 10 ºC. A la costa, les mínimes més altes no han superat els 22 ºC.

En canvi, de dia han pujat clarament les temperatures en algunes comarques. Allà on ha fet més calor ha estat al litoral i prelitoral de Tarragona i al sud de Barcelona a causa d'una mica de vent reescalfat i sec d’entre ponent i mestral. S’han assolit moltes màximes de 30 a 35 ºC en aquesta zona, destacant els 35,1 ºC de Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès), els 34,6 ºC dels Hostalets de Pierola (Anoia) o els 34 ºC de Castellbisbal i Vacarisses (Vallès Occidental) i de Mont-roig del Camp (Baix Camp). Calor intensa però suportable gràcies a l'absència de xafogor. D'altra banda, també s'han superat els 35 ºC a l'interior de l'Ebre.

stats