La méteo

Calor suportable abans del retorn dels ruixats

La temperatura pujarà progressivament durant els pròxims dies

2 min
El sol serà el protagonista de les pròximes jornades.

BarcelonaLa setmana ha començat amb un temps plàcid i tranquil després d'uns dies de moviment meteorològic, i aquesta estabilitat s'allargarà encara uns dies més, amb alguns petits canvis: un lleuger augment de la temperatura, l'aparició d'alguns núvols alts o mitjans i el vent, que s'intensificarà i afluixarà depenent del dia i la zona. Tot plegat abans de l'arribada de nous ruixats i tronades a partir de dijous a la meitat nord del país.

Dimarts: sol i més calor

El sol serà el protagonista de dimarts, amb un temps molt estable i tranquil i pràcticament sense nuvolositat en cap indret del país. Durant el matí hi haurà alguns núvols baixos a la costa i a la tarda apareixerà alguna nuvolada decorativa al Pirineu, sense cap risc de pluja. La temperatura màxima pujarà una mica més i ja assolirà els 35 °C a l'interior de l'Ebre i al terç oest i els 30 °C en punts de la Catalunya Central i de l'interior de les comarques de Girona. A més, el vent de component sud es reforçarà i bufarà amb cops moderats en alguns indrets.

Dimecres: augment de la nuvolositat

El temps es mantindrà molt tranquil dimecres, amb una temperatura mínima que pujarà lleugerament i farà que tornin les nits de mal dormir en alguns trams de la costa. La temperatura màxima experimentarà pocs canvis i la novetat serà la nuvolositat de tipus alt que creuarà el cel i farà que el sol cedeixi una mica de protagonisme.

Dijous: tornen els xàfecs de tarda

El temps es mantindrà força estable dijous, tot i que reapareixeran les nuvolades de tarda a la meitat nord i tornaran a deixar alguns ruixats o tronades localment intensos. La temperatura es mantindrà sense canvis, força normal per a l'època de l'any, a l'espera de més ruixats divendres.

stats