La méteo

La méteo: calor d'estiu i calma a l'espera d'un canvi de temps

A partir de dimecres reapareixeran els xàfecs i les tempestes en diverses comarques

2 min

BarcelonaLes temperatures han quedat més frenades aquest últim cap de setmana, amb màximes que amb prou feines han superat els 31 °C a Ponent amb ambient força assolellat pràcticament arreu (trobareu totes les dades al final d’aquesta informació). L'ambient serà més càlid dilluns i dimarts, amb un augment tèrmic que ens recordarà que som a les portes de l'entrada a l'estiu astronòmic. No obstant això, a mitjans de setmana arribarà un canvi de temps que farà reaparèixer els xàfecs.

Dilluns: repunt de la calor

Arrencarem la setmana amb força calma i un nou repunt de la calor. Dilluns al matí tindrem alguns núvols baixos al litoral i prelitoral sud i a la Catalunya Central que tendiran a desaparèixer a partir de mig matí i faran que el protagonisme torni a ser per al sol, que ja s'acostarà al seu màxim d'insolació anual. A la tarda no es descarta alguna gotellada o ruixat local al Pirineu. La temperatura pujarà, tant de dia com de nit, i les màximes ja s'acostaran als 32 o 33 ºC a les comarques de Ponent i de l'interior de l'Ebre i als 26 a 28 ºC al litoral, sense descartar alguna mínima tropical a la costa tarragonina.

Dimarts: pic de calor

Dimarts tornarà a ser un dia de temps tranquil i estable, amb una temperatura que s'enfilarà una mica més i fregarà els 35 ºC a Ponent i els 30 ºC a l'interior del quadrant nord-est i a les comarques de l'interior del país. Durant la tarda la nuvolositat anirà a més a les comarques pirinenques i no serà descartable algun ruixat aïllat i poc important al sector occidental de la serralada.

A partir de dimecres: possible canvi de temps

La temperatura pujarà una mica més dimecres, amb més mínimes tropicals al litoral i un cel encara assolellat, tot i que guanyaran terreny els núvols alts i mitjans a tot el territori. Caldrà estar pendents del moviment d'una gota freda a la part occidental de la península Ibèrica, ja que depenent de la seva localització ens podria enviar més calor o podria provocar una inestabilització del temps amb un augment de la nuvolositat i nous ruixats i tronades que podrien arribar entre dimecres a la tarda i dijous al matí.

Balanç de les temperatures

Després d'un divendres amb 34,5 °C a Vilanova de Segrià i 34,4 °C a Alcarràs i Torres de Segre (Segrià) la temperatura va baixar amb ganes dissabte, amb màximes que van arribar als 31,6 °C a Vinebre (Ribera d'Ebre) i als 31,5 °C a Alcarràs. Diumenge es va repetir aquesta situació i la temperatura més elevada del país va ser de 31,5 °C a Alcarràs. També destaquen els 31,2 °C de Lleida i els 30,9 °C a Castellnou de Seana (Pla d'Urgell). Les temperatures nocturnes han pujat dilluns entre 3 i 4 graus ala majoria de comarques, fins i tot amb alguna mínima tropical entre la costa del Camp de Tarragona i el Delta de l'Ebre.

stats