La méteo

La méteo: temps més mogut i clara refrescada a partir de la Diada

Els canvis més importants arribaran a partir de dijous amb ambient de tardor

2 min

BarcelonaHem començat la setmana amb molta calma després dels forts aiguats dels últims dies, que van deixar localment més de 50 o 60 l/m² en poca estona. Aquest dimarts arribaran petits canvis en algunes comarques en forma de núvols baixos, però serà a partir de la Diada Nacional de Catalunya quan ens començarà a apropar una massa d’aire clarament més fred. Aquest canvi de temps farà augmentar els ruixats i les ventades, però sobretot portarà una contundent refrescada per a l’època i un ambient de tardor, especialment entre dijous i divendres.

Dimarts: petits canvis

Els intervals de núvols baixos augmentaran dimarts al litoral i al prelitoral de Barcelona, així com en alguns indrets del nord-est. No es descarta algun ruixat o gotellada de caràcter molt aïllat en aquestes zones. A la tarda també creixeran nuvolades al Pirineu, al Prepirineu i a l’interior del nord-est, sense descartar alguna gota local, sobretot entre el Ripollès el Montseny.

A la resta del país seguirà la calma amb força sol i vent de mestral a l’Ebre i de tramuntana al nord de l’Alt Empordà. Tot plegat, amb unes temperatures que es mantindran semblants o baixaran una mica, sobretot a la costa central i a Ponent. En canvi, les màximes pujaran transitòriament a alta muntanya. Fresca matinal a tot arreu amb fred al Pirineu, i ambient càlid sense extrems al centre del dia.

Diada: temps més mogut

Dimecres, Diada Nacional de Catalunya i festiu a tot el país, s’espera un increment dels intervals de núvols en general. En qualsevol moment del dia pot caure algun ruixat al litoral i al prelitoral de Barcelona per efecte del rebuf (vents de mar cap a terra), mentre que a la tarda també n'apareixeran de forma molt irregular al nord-est i al Pirineu i Prepirineu. No es descarta alguna tronada local. Les temperatures baixaran i l'ambient serà més fresc en conjunt.

Refrescada de tardor

Dijous ens afectarà de ple la nova massa d’aire fred i bufaran amb força el mestral i la tramuntana en moltes comarques. Entre dijous i divendres les temperatures cauran en picat i la refrescada serà important, amb ambient de tardor i molta fresca per a l’època. Tan sols dijous pot pujar transitòriament la màxima al centre i sud del país per efecte del vent d'entre oest i mestral. Les nits seran de jaqueta, amb molta fresca a tot arreu i glaçades al Pirineu. Encara hi haurà xàfecs en indrets de la meitat nord dijous, amb una cota de neu que baixarà per sota dels 2.000 metres al Pirineu, però a partir de divendres el sol i la calma dominaran. 

stats