La méteo

Ambient de plena tardor per començar el cap de setmana

Les temperatures tocaran fons dissabte i de nit farà fred per a l’època

2 min

BarcelonaLes temperatures han baixat aquestes últimes hores, localment de forma acusada a l’Empordà, a l’interior sud i al Pirineu. Un descens que divendres encara no s’ha notat gaire en punts del litoral i prelitoral de Barcelona i sud de Girona, però la massa d’aire fred d’origen polar que ens ha començat a arribar farà que els termòmetres toquin fons en l’inici del cap de setmana, l’últim del mes de setembre. Ens espera un dissabte de plena tardor, amb fred atípic per a l’època de nit i màximes molt frenades. També cauran alguns ruixats al nord-est i al Pirineu, amb vent als extrems, a l’espera que diumenge el sol i la calma s’imposin a tot arreu, amb temperatures que començaran a remuntar.

Dissabte: dia de plena tardor

El primer dia del cap de setmana ens llevarem amb força fred per a l’època. Moltes mínimes es mouran entre els 6 °C i els 11 °C al prelitoral i a l’interior, mentre que a la costa els valors més alts es mouran al voltant dels 15 °C. A les cotes altes del Pirineu hi haurà glaçades que localment poden arribar a alguna vall.

Per tant, caldrà abrigar-se bé a primera hora, i al centre del dia les temperatures encara baixaran més i es mantindran a ratlla. S’esperen molts valors de 17 °C a 23 °C, més baixos en zones de muntanya i lleugerament més alts a l’interior sud. Ambient de plena tardor avançat per a l’època.

Tot plegat amb cel variable i nuvolades que poden deixar alguns ruixats molt irregulars i força locals en àrees del nord-est i del Pirineu, sobretot a la tarda. La cota de neu voltarà tan sols els 1.700 m a la cara nord del Pirineu. El sol dominarà a la resta del país, amb vent de mestral i tramuntana al sud, a l’Empordà i als cims del Pirineu. Entre el vespre i la matinada poden aparèixer algunes tempestes intenses molt locals al litoral i prelitoral de Barcelona. El Meteocat ha emès una alerta per risc de pluja intensa a la costa central.

Diumenge: dia per aprofitar

El sol i la calma dominaran a tot arreu l’últim dia del cap de setmana. Tan sols quedaran restes d’alguns núvols a primera hora entre la costa de Barcelona i el sud de Girona. Dia per aprofitar, amb temperatures que pujaran una mica, tant de dia com de nit. L’ascens serà més marcat al Pirineu i al nord-est. Tot i això, es mantindran a ratlla, amb molta fresca o fred per les dates a primera hora i bonança sense extrems al centre del dia. El vent del nord desapareixerà del tot.

Possible canvi de temps la setmana que ve

El temps es mantindrà tranquil en l’inici de la setmana vinent, amb ambient més càlid, però el següent canvi de temps no tardarà a arribar. Dimarts ja augmentaran els intervals de núvols i al tard ja arribaran els primers ruixats al Pirineu a causa d’un nou front. Entre dimecres i dijous els xàfecs i les tempestes podrien arribar a força comarques. Un extrem encara incert que haurem d’anar confirmant, però que obriria les portes a una nova refrescada tardorenca.

stats