Efímers 05/08/2015

Vodafone TV emetrà la Champions però no se’n garanteix l’exclusivitat

Incorpora BeIN, però Mediapro negocia vendre’l també a altres operadors

Albert Castellví Roca
2 min
Vodafone TV emetrà la Champions però no se’n garanteix l’exclusivitat

BarcelonaEn menys d’una setmana Vodafone TV ha passat de no tenir cap de les principals competicions de futbol a ser, a hores d’ara, l’única plataforma que podrà oferir tant la Lliga com la Copa del Rei i la Lliga de Campions. Després que dimecres passat l’operadora de telecomunicacions comprés a Telefónica els drets per emetre -conjuntament amb Movistar+ i amb Orange- els dos grans tornejos espanyols, ahir Vodafone anunciava un acord amb Mediapro per sumar a la seva oferta de canals la versió en alta definició del nou BeIN Sports, la cadena de futbol que la productora catalana va posar en marxa l’1 de juliol i que, fins ara, només emetia per internet. Aquest canal és el que té l’exclusiva, en l’àmbit del pagament, de la Lliga de Campions, de manera que els abonats a Vodafone TV s’han garantit que tindran a la seva disposició els partits d’aquesta competició. De moment, però, la companyia no ha donat detalls sobre els paquets en què oferirà el futbol ni el preu que tindrà contractar-los.

De totes maneres, això no implica que per poder veure la nova temporada de la Champions -que comença el dia 18 d’aquest mes, amb la disputa de l’anada del play-off previ a la fase de grups- calgui ser client de Vodafone. De moment, aquest és l’únic operador que en té els drets, però Mediapro deixava clar ahir en un comunicat que “segueix negociant amb la resta d’operadors de televisió premium ” amb la intenció de tancar nous acords que li permetin incloure BeIN Sports també a altres plataformes. L’objectiu, segons diu la productora, és “distribuir els seus continguts a través de totes les finestres i tots els operadors possibles per fer-los més accessibles i assequibles”.

Un dels màxims interessats a aconseguir aquest torneig és, sens dubte, Movistar+. Aquest operador, resultat de la compra de Canal+ per part de Telefónica, té entre els seus clients els fins ara abonats a l’antiga plataforma del grup Prisa, que incloïa la Champions com un dels seus continguts més valorats. Perdre aquesta competició seria un cop important per a la nova plataforma, especialment després que s’hagi vist obligada -en compliment de les condicions imposades a la fusió de Canal+ i Movistar TV- a compartir amb els seus rivals els drets d’emissió de la Lliga i la Copa.

A més de la Lliga de Campions, BeIN Sports també aportarà a Vodafone, i a les altres plataformes que tanquin acords amb Mediapro, la Supercopa d’Europa -que disputen dimarts que ve el Barça i el Sevilla- i l’Europa League, a més de tornejos com la Premier League anglesa, la Serie A italiana, la Ligue 1 francesa i la Copa Libertadores.

Pel que fa a l’emissió en obert, la Champions seguirà formant part de l’oferta de TV3, tot i que aquest any no en comparteix els drets amb La 1 sinó amb Antena 3. Tots dos canals emetran, tal com passava fins ara, un partit cada dimarts que hi hagi competició. Ho faran, a més, en exclusiva, de manera que aquests enfrontaments seran els únics de la Lliga de Campions que no es podran seguir a través de BeIN Sports.

stats