Societat 01/08/2015

Mollerussa s’acomiada de la macrodiscoteca Big Ben 39 anys després

A l’espera de possibles inversors, el recinte tanca arrossegat pels deutes i els efectes de la crisi

Enric Revuelta
3 min
Imatge de la discoteca Big Ben de Mollerussa / Big Ben

MollerusaSón uns quants els curiosos que passen pels voltants del la macrodiscoteca Big Ben des que es va anunciar el seu tancament ara fa uns dies. Alguns, sorpresos, encara s’hi fan fotos i d’altres, nostàlgics, recorden vells temps. "D’aquí dins en van sortir moltes parelles i recordo que de tan ple que estava necessitàvem almenys mitja hora per anar d’una punta a l’altra de la discoteca", diu la Maria, que freqüentava el local durant els anys 80, l’època de màxim esplendor de la discoteca. "Quan les coses anaven tan bé fins i tot s’hi havien sortejat cotxes", afegeix. Encara recorda quan encadenava les sessions dels dissabtes a la nit amb les dels diumenges a la tarda. "Quan sortíem de matinada, anàvem al bar de davant a esmorzar. Abans els joves teníem feina i més diners per gastar", apunta.

La direcció de la discoteca Big Ben de Mollerussa -que oficialment pertany al terme municipal de Golmés- va anunciar el seu tancament el passat 24 de juliol a través de les xarxes socials degut a "la situació actual de mercat, el canvi d'hàbits de la joventut i la situació econòmica actual". D’aquesta manera es posava fi a 39 anys de funcionament d’un recinte que va ser durant els caps de setmana de la dècada dels 80 i principis dels 90 l’epicentre de l’oci nocturn de la demarcació de Lleida i d’arreu de Catalunya. Als escenaris de la discoteca hi van passar cantants nacionals com Miguel Bosé o Alaska i caps de cartell de la música electrònica i 'dance' més actual com Tiesto, Agostino i Cascada.

La mort d’un jove l’any 1993 en una baralla dins del complex va suposar l’inici del declivi de la discoteca, que va haver de tancar durant uns mesos. Malgrat que es va reobrir poc després, ja no es va tornar a recuperar d’aquell sotrac. Tot i els intents d’alguns empresaris de la zona que van comprar el recinte el 2004 i el van adaptar a les demandes dels joves, la discoteca ha acabat tancant. També s’han tancat el bar i el restaurant, ubicats al mateix recinte. Una mostra simbòlica de l’arrelament de la discoteca amb la zona es mostra amb la coincidència de la data de la seva inauguració amb la del dia del patró de Mollerussa, el 19 de març, un fet que feia coincidir cada any l’aniversari de la macrodiscoteca amb les festes de la ciutat.

Evitar els saquejos

Segons fonts consultades per aquest diari, el deute de la discoteca, ara a mans dels bancs, és de gairebé 2 milions d’euros. Després d’haver desmantellat tot l’equipament interior, s’han tapiat les entrades principals del recinte per evitar saquejos i membres de seguretat privada vigilen la discoteca tot el dia. La direcció del Big Ben també va decidir anul·lar la darrera festa prevista pel cap de setmana passat a l’exterior del recinte per motius de seguretat, tot i que té previst organitzar una gran festa de comiat.

"Quan una empresa de la magnitud de Big Ben tanca, deixa de sumar", diu l’alcalde de Golmés, Jordi Calvís, que lamenta que desenes de cambrers, músics i vigilants s’hagin quedat sense feina i també alerta de les empreses externes de la zona que poden quedar afectades pel tancament. Amb el tancament de Big Ben, la província de Lleida veu com una altra macrodiscoteca tanca les seves portes després de Wonder i Larida.

Tot i el tancament del recinte i les especulacions sobre una possible demolició, els darrers dies s'ha fet públic l’interès per part de l’empresa immobiliària Paul and Handel de Lleida per comprar la macrodiscoteca. El seu gerent, Pol Gilart, reconeix el seu interès en adquirir el macrocomplex i "mantenir-lo tal i com estava ara".

stats