Nandu Jubany
S’escaparà a Llançà amb la família, i a Formentera només amb la dona. Intenta desconnectar de la cuina, però no sempre ho aconsegueix

El cuiner Nandu Jubany ja encarrila les dues setmanes de vacances que té aquest estiu. Mentre el restaurant Can Jubany estarà tancat s’instal·larà a la Costa Brava, concretament a casa d’uns amics de Llançà, juntament amb la seva família. Durant aquesta època de l’any sol descansar a l’illa de Formentera, “el millor lloc del món”, on s’oblida, fins i tot, d’on té el mòbil. Aquest any hi anirà al setembre en format de “cap de setmana romàntic” amb la seva dona. A l’estiu es proposa fer exercici físic cada dia i acostuma a anar en bicicleta sempre que té un moment. També li agrada molt anar a les sales de cinema, però amb els seus fills de 5, 9 i 14 anys ha d’escollir una pel·lícula que convenci a tothom: “Probablement la pròxima que veurem és Los vengadores ”, afirma el cuiner. Però tot i aquestes activitats, Jubany reconeix que no sap desconnectar prou. Fins i tot quan està de vacances, aquest enamorat de la cuina no sap estar lluny dels fogons: “Als sopars d’amics deixo que cuinin els altres, però em costa molt no afegir-m’hi. M’agrada molt el que faig”, assegura. I quan viatja, en els destins que escull sempre hi té algun interès gastronòmic: li agrada visitar els nous restaurants i hotels de cada ciutat. Des de fa quatre anys imparteix una ponència a la Universitat de Harvard que li ha permès visitar a fons les ciutats de Nova York, Chicago i San Francisco. A més, fa poc ha estat cinc dies a Singapur per inaugurar el seu nou restaurant, Foc, una fusió de la cuina catalana i l’asiàtica.