L’enigmàtic senyor Postu revoluciona Lleida

La Rambla de Girona plena a vessar a primera hora del matí.
S.m.
24/04/2015
2 min

BarcelonaSi es miren detalladament, els rànquings de llibres més venuts també van per barris (i comarques). A Lleida, per exemple, van triomfar les novel·les més reivindicatives. El llibre Sóc de l’oest (Editorial Fonoll), de l’enigmàtic personatge lleidatà Senyor Postu, que ha traslladat als llibres les seves campanyes solidàries i la seva peculiar mofa del postureig, va encapçalar el rànquing dels més venuts. El seguien La puta pasta, d’Emili Bayo (RBA - La Magrana), que explica les penúries d’un negre literari sense feina, i Algú com tu, de Xavier Bosch (Planeta). En llengua castellana va encapçalar la llista dels més venuts la novel·la de María Dueñas (Planeta).

Els tarragonins van apostar pels autors i temes locals. Un dels llibres amb més èxit de vendes va ser Una història de Tarragona. Un segle en un click. La saga de Chinchilla, de Xavier Fernández i Ramon Segú (Arola), que recull les imatges captades per tres generacions de fotògrafs tarragonins. Entre els més despatxats també hi havia un llibre sobre art culinari tarragoní, La cuina dels pescadors de la Costa Daurada, del restaurador David Solé (Farell Editors). El seguien L’amant xinès,de Margarida Aritzeta (Llibres del Delicte), i Cent dòlars i una cabra, de Francesc Valls-Calçada (Arola).

A Girona van encapçalar les vendes Algú com tu, de Xavier Bosch, Un any i mig, de Sílvia Soler, i Strappo, de Martí Gironell. A la Catalunya Central va seduir la novel·la d’intriga situada a Montserrat Només ho saben les muntanyes, d’Imma Cortina. També va tenir molt bona acollida L’home que respirava per les ungles dels peus, del manresà Isidre Junyent. Hi havia unanimitat entre els llibreters de Tarragona, Girona i Lleida: aquest Sant Jordi va ser millor, pel que fa a vendes, que l’any passat.

stats