Feminisme per al 99%
Nancy Fraser, Tithi Bhattacharya i Cinzia Arruzza proposen un feminisme anticapitalista i expliquen, amb arguments, per què són necessàries les vagues feministes i l’aliança amb els moviments antisistema.
Mama desobedient
La maternitat ha sigut sempre un dels grans debats del feminisme. Esther Vivas parla de la seva experiència personal i qüestiona les imposicions del patriarcat.
Lila. Història gràfica d’una lluita
Toni Galmés i M. Àngels Cabré proposen un exercici: llegir les imatges des d’una òptica igualitària i feminista. Analitzen la iconografia que s’ha produït al llarg de tres segles de lluita.
Juegos reunidos feministas
Ana Galvañ i Patricia Escolona no enganyen: el seu llibre és una forma d’adoctrinament. Amb sentit de l’humor, una gran creativitat gràfica i moltes preguntes que fan pensar, proposen jugar i divertir-se.
Somos las nietas de las brujas que no pudistéis quemar
La il·lustradora Tres Voltes Rebel explica que a l’escola no encaixava. Més tard, va conèixer el feminisme i va poder donar nom a allò que l’oprimia. Aquest és el seu manifest feminista.
Maternidad
La novel·la de Sheila Heti és plena d’interrogants. Amb un fi sentit de l’humor, l’escriptora canadenca, a punt de fer els 40, es pregunta si ha de ser mare o no.
La mejor madre del mundo
Nuria Labari es pregunta si la maternitat és una presó o no, i, si ho és, si és possible compartir-la. La periodista i escriptora reflexiona en primera persona sobre fins quin punt és possible repartir-se la maternitat.
La muntanya viva
Hi ha molts llibres sobre muntanyes, la majoria escrits per homes que parlen de conquerir el cim. Nan Shepherd explora la natura de manera diferent: la muntanya és femenina.
Lou Andreas-Salomé. Una mujer libre
La figura de Lou Andreas-Salomé està envoltada de tòpics. Isabelle Mons la treu del seu paper de femme fatale per mostrar-nos la a fons. Es pren la molèstia de llegir els seus escrits.
Agripina
Una altra figura històrica envoltada de falsos mites. La historiadora Emma Southon posa sobre la taula les dificultats per trobar fonts històriques que parlin de com era en realitat una de les dones més poderoses de Roma.
100 dones catalanes.
De Teresa Claramunt a Natza Farré passant per Joana Raspall. Antoni Gelonch repassa la vida d’un centenar de catalanes que han nedat contra corrent amb els seus discursos i les seves creacions.
Un món de dones extraordinàries
Eva Prada convida els més petits a recórrer els cinc continents de la mà de dones, des de poetesses fins a faraones, que van fer història.