Política24/05/2013

Zapatero creu que el procés sobiranista "no anirà enlloc" perquè Mas "no és independentista"

L'expresident del govern espanyol marca distàncies amb el PSC i subratlla que el dret a decidir no forma part del "pacte constitucional"

Efe
i Efe

MadridL'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero s'ha mostrat convençut aquest divendres que el procés sobiranista endegat a Catalunya "no anirà enlloc" perquè els màxims dirigents de CiU, incloent-hi el mateix Artur Mas, "no són independentistes". A parer seu, l'ofensiva catalana per l'estat propi no és altra cosa que una "estratègia política" que CiU no portarà fins a les últimes conseqüències. Rodríguez Zapatero ha definit Mas com un polític amb "altura i formació" i ha remarcat que l'evolució d'Europa va en sentit contrari a la creació d'un estat català independent.

Inscriu-te a la newsletter En què queda l'1-O després del Procés?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a RNE, l'expresident socialista ha marcat distàncies amb el PSC, a qui ha recordat que el dret a decidir no forma part del "pacte constitucional". Tot i això, ha assegurat que el PSC "ha jugat, durant tot el procés democràtic, i està cridat a jugar un paper d'equilibri i d'integració".