Política10/12/2013

Zapatero: "Catalunya i Espanya es necessiten i tenen un diàleg pendent"

L'expresident espanyol aconsella un debat a fons sobre el procés català al Congrés amb presència de Mas

Ferran Casas

BarcelonaL'expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha afirmat aquest dimarts que "Catalunya i Espanya" es necessiten i tenen "un diàleg pendent" des de la sentència del TC que va retallar l'Estatut. Zapatero ha animat a fer reformes, com ara la de la Constitució, sense aspirar a complir "programes de màxims" i fent primer un reconeixement mutu entre les parts. En aquest sentit, s'ha mostrat preocupat perquè no hi ha al Congrés un debat a fons sobre aquest tema. Ell ha opinat que caldria fer-lo "també en presència d'Artur Mas".

Inscriu-te a la newsletter Pagar autònoms a ERCUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb el seu habitual to optimista, ha augurat un paper "important" per al PSC malgrat les enquestes, i li ha reconegut el mèrit d'"eixamplar el terreny".

Cargando
No hay anuncios

En la presentació del seu llibre 'El dilema', sobre la segona legislatura del seu mandat, totalment marcada per la crisi econòmica, a la qual han assistit dirigents del PSC com Pere Navarro i José Montilla, Zapatero ha afirmat que la seva relació amb la canciller alemanya, Angela Merkel, era "afectuosa i amable" i ha admès que va preferir prendre mesures dràstiques que passar "el tràngol" de demanar el rescat.