La presidenta de Navarra creu que els resultats de diumenge podrien derivar en l'Alemanya d'abans de Hitler

Yolanda Barcina critica que Ada Colau defensi que "s'ocupin propietats privades"

La presidenta de Navarra i d'UPN, Yolanda Barcina. EFE
Acn
27/05/2015
2 min

MadridLa presidenta de la Comunitat Foral de Navarra, Yolanda Barcina, ha carregat aquest dimecres contra les maneres de fer de formacions emergents com Podem i de coalicions com Barcelona en Comú i ha demanat a la ciutadania i als polítics que "reflexionin" entorn dels resultats electorals de diumenge. De Colau ha criticat la seva política d'habitatges i sosté que es tracta d'una persona que "defensa que s'ocupin propietats privades". Respecte als comicis ha dit que s'ha produït un "tsunami" que ho podria fer canviar tot com va passar a "l'Alemanya d'abans de les dues guerres mundials".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La presidenta de la Comunitat Foral de Navarra ha fet aquestes manifestacions en el marc d'una entrevista a Radiotelevisió Espanyola on s'han mostrat convençuda que "caldrà reflexionar fins i tot sobre el sistema electoral que tenim". "El ciutadà sempre té la raó amb el seu vot, tot i que hi hagi societats que han canviat tant com Veneçuela, Argentina o l'Alemanya d'abans de Hitler", ha insistit.

Yolanda Barcina ha carregat així contra les maneres de fer de formacions emergents com Podem o de coalicions com Barcelona en Comú. Precisament, sobre la líder de la plataforma que ha guanyat les eleccions a la capital catalana, Ada Colau, ha lamentat que es tracti d'una persona que "defensa que s'ocupin habitatges privats".

Barcina ha estat especialment crítica amb la coalició que podria governar la Comunitat Foral de Navarra, és a dir Geroa Bai amb el suport d'EH Bildu, Podem i Ezkerra. En aquest sentit, la presidenta navarresa ha dit que "arriba l'alternativa KAS, la que sempre ha defensat presos al carrer i independència, que Navarra desaparegui com a institució".

Finalment, ha defensat la possibilitat d'una segona volta electoral com a França i ha instat també els mitjans de comunicació a reflexionar sobre la forta presència que han tingut alguns "partits antisistema" en comparació d'altres formacions.

stats