ELECCIONS MUNICIPALS
Política14/12/2010

Trias està disposat a parlar amb el PSC sobre la sociovergència

El líder de CiU a Barcelona alerta a l'alcalde, Jordi Hereu, que "tancar portes és un error"

Acn

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El líder de CiU a Barcelona, Xavier Trias, s'ha mostrat disposat aquest dimarts a pactar amb el PSC després de les eleccions municipals i ha recordat l'oferta que els nacionalistes van fer a l'inici del mandat per un acord estable de govern. Alhora, l'alcalde Jordi Hereu fa marxa enrere i descarta el pacte amb CiU només un dia després de dir que hi estava disposat.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Nosaltres volem i busquem l'acord, i tancar portes com fa Hereu és un greu error”, ha afirmat el líder convergent. Per Trias, el que cal és “seure, parlar i veure les possibilitats de pacte” després de les eleccions. El líder de CiU ha criticat que Hereu hagi reiterat la seva voluntat de “tornar a fer el tripartit”. “S'equivoca en el concepte i en les formes; passa una penitència i curiosament vol repetir-la”, ha valorat.

Cargando
No hay anuncios

Trias s'ha sorprès quan, Hereu ha rebutjat la sociovergència com una possibilitat passats els comicis locals després que ahir se'n mostrés partidari. “És el resultat d'un gran desconcert d'Hereu i de la seva gent”, ha dit el convergent. Les crítiques de Trias responen així a les paraules de l'alcalde a Catalunya Ràdio aquest dimarts al matí on, retractant-se de les seves pròpies paraules dites només 24 hores abans, s'ha tancat la porta a un possible acord amb CiU. “No l'he fet quan ho podia fer. Doncs certament no la contemplo de cap manera no sent nosaltres el partit majoritari”, ha explicat referint-se a la sociovergència.

ERC i PP, per la seva part, no veuen amb bons ulls la possibilitat. Als populars no els estranya ni els sorprèn perquè diuen que és “habitual” que arribin a acords, i els republicans ho consideren la proposta “més desil·lusionant perquè suposa no fer res; és d'encefalograma pla”.