'The Wall Street Journal' recull el paper de Sala i Martin i el col·lectiu Wilson en el sobiranisme
El diari nord-americà dedica un article a la tasca dels sis acadèmics del grup, economistes i politòlegs catalans de les universitats de Harvard, Princeton, Columbia i la London School of Economics
Barcelona'Acadèmics catalans empenyen l'impuls sobiranista'. Aquest és el títol del reportatge amb què 'The Wall Street Journal' es va fer ressò divendres de la tasca a favor del procés sobiranista de l'economista Xavier Sala i Martin i del Col·lectiu Wilson, format, a més de Sala i Martin, per Carles Boix, Jaume Ventura, Pol Antràs, Jordi Galí i Gerard Padró. L'autor de l'article, Matt Moffett, recull que, segons els economistes del Col·lectiu Wilson, Espanya defrauda a Catalunya 16.000 milions d'euros l'any i afirmen que Catalunya, que té 7,5 milions d'habitants, podria ser no només un país viable, sinó gairebé un gegant econòmic. "Catalunya, que té una llengua i una cultura pròpies, sempre ha tingut una relació tensa amb Madrid, però el col·lpase de l'economia espanyola el 2008 ha fet que les regions hagin de lluitar per obtenir recursos, i això ha fet esclatar la tensió", subratlla Moffett al reportatge.
L'article recull diverses intervencions dels membres del col·lectiu que contradiuen que Catalunya faria fallida si fos independent. "Des del 1800, 22 colònies espanyoles s'han independitzat i cap d'elles se'n penedeix", declara Sala i Martin a l'article, i també diu que és massa tard per apedaçar les relacions entre Espanya i els catalans, perquè "no es conformaran amb les molles que arribin de Madrid".
"Si Espanya posa barreres, hi haurà milers de quilòmetres de carreteres amb tomàquets podrint-se intentant entrar a Catalunya", afegeix Sala i Martin sobre la possibilitat que Catalunya quedés fora de la Unió Europea si obtingués la independència.