Vox denuncia la “cacera política” contra Rubiales: “Ens neguem a comprar el relat de l’esquerra”

El partit d’Abascal critica el “fals feminisme”, carrega contra la llei del ‘només sí és sí’ i demana la dimissió de Sánchez

2 min
El líder de Vox, Santiago Abascal, en una imatge recent.

BarcelonaVox ha trencat el silenci sobre el cas Rubiales. Després de dies de discreció en què el president del partit, Santiago Abascal, només s'havia referit com a "grolleria" al petó forçat del president suspès de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) a la jugadora Jennifer Hermoso, la formació d'extrema dreta ha emès un comunicat aquest dimecres per donar suport a Luis Rubiales davant la "cacera mediàtica i política" a què "s'ha sotmès". A l'escrit, hi ha barrejat la llei de garantia de la llibertat sexual impulsada per la ministra d'Igualtat, Irene Montero, amb la polèmica de la final del Mundial: "Ens neguem a comprar el relat de l'esquerra que pretén ocultar el fracàs de la llei del només sí és sí i blanquejar els qui l'han promogut causant l'excarceració massiva de delinqüents sexuals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Seguint l'argumentari de Rubiales en el seu discurs davant l'assemblea de la RFEF, el partit ultra ha criticat "la hipocresia del fals feminisme" i ha denunciat que "tota aquesta polèmica ha estat generada pel govern de Sánchez" i les seves "terminals mediàtiques" amb un objectiu clar: "amagar els grans problemes" d'Espanya. També ha explicat que els de Vox saben "distingir el que és una grolleria o la mala educació del que és un delicte", perquè els fets de Rubiales només són "grollers".

Per tant, en comptes de demanar la dimissió de Rubiales, han optat per demanar que plegui "en bloc" el govern espanyol encapçalat per Pedro Sánchez, tot i que està en funcions, perquè atribueixen la culpa a l'executiu d'haver "posat en llibertat centenars de depredadors sexuals que ja estan començant a reincidir". En aquest sentit, han tornat a fer referència al cas de Dos Hermanas, on un violador beneficiat per la llei promoguda per Montero va reincidir quan va quedar en llibertat. Aquest cas ja el va fer servir el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que va assegurar que cal "parlar" de la controvèrsia de Rubiales, però també de la "gravetat d'aquests fets" en una comparació aprofitada per a la crítica política.

En tot cas, Vox ha menystingut els discursos feministes que "divideixen" i ha insistit que davant la violència sexual calen "penes màximes" per als agressors, en referència a violacions. Malgrat el suport en tot el comunicat a Rubiales, el partit ha aclarit que "el comportament groller" del president de la RFEF "és incompatible amb la presidència d'una reial federació", perquè el càrrec exigeix "altura".

stats