Venturós anuncia que deixa l'alcaldia de Berga per la depressió que pateix

Ivan Sànchez, que ha actuat com a alcalde accidental durant els cinc mesos d'absència de l'alcaldessa, la relleva en el càrrec

L'alcaldessa de Berga des del 2015, Montse Venturós, ha anunciat aquest dimarts que deixa l'alcaldia per la depressió que pateix des de fa mesos. En una roda de premsa a la capital del Berguedà, ha justificat la seva sortida per la necessitat de recuperar-se i la impossibilitat d'assumir les responsabilitats que implica el càrrec que fins ara ocupava. Una decisió que, tal com ha assegurat, és "difícil i complexa", però que pren "per responsabilitat col·lectiva". "Em va costar assumir que estava malalta i amb baixa mèdica, però encara més assumir el meu diagnòstic: pateixo depressió", ha assegurat visiblement emocionada i acompanyada del seu entorn més proper.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una intervenció pública que, ha dit, serà l'última fins a la seva recuperació total i que ha aprofitat per fer "un crit contra l'estigma en matèria de salut mental". "En un sistema com el capitalisme més ferotge i putrefacte, aquestes persones se silencien i l'únic que compta és la productivitat i l'individualisme", ha afegit. "És imprescindible agafar consciència del tractament que la salut mental ha de tenir", ha remarcat. Venturós s'ha mostrat confiada que el relleu al consistori no es notarà. "Encaro aquest moment sabent que el projecte que porta aquest equip de govern és l'ideal per a aquesta ciutat", ha remarcat.

Cargando
No hay anuncios

El nou alcalde de la ciutat serà Ivan Sànchez, que en aquests cinc mesos d'absència de Venturós ha actuat com a alcalde accidental. Així ho ha anunciat la mateixa alcaldessa, que estava de baixa des de principis de febrer. Sànchez ha sigut fins ara l’alcalde de manera accidental, tot i que amb una dedicació i sou només del 50%. Malgrat l’absència de l’alcaldessa en les últimes sessions plenàries, la CUP ha pogut tirar endavant les seves iniciatives perquè des de principis d’any té un pacte de govern amb ERC, que li atorga una folgada majoria absoluta.

La CUP de Berga ha agraït la tasca de Venturós al capdavant del consistori després de guanyar les dues últimes eleccions municipals. "Volem agrair la tasca de Montse Venturós en tot aquest temps de servei al poble de Berga a la institució. No oblidem els anys de feina constant i sabem que, ferma i recuperada, ens trobarem aviat amb la Venti en més lluites compartides! Salut i força!", ha escrit l'assemblea local al seu compte de Twitter. La CUP nacional també li ha donat les gràcies per "tots aquests anys dedicats a un projecte col·lectiu com la CUP". "Seguim juntes a la trinxera del municipalisme valent. Entre totes, tot", ha afegit a la piulada.

Cargando
No hay anuncios

La cap de llista de la formació anticapitalista al Parlament, Dolors Sabater, com altres diputats, ha mostrat el seu suport a l'alcaldessa. "Tot el suport a Venturós, a la CUP de Berga i al projecte col·lectiu de municipalisme transformador i rupturista que tireu endavant amb compromís ferm. Molta força i gràcies per aquest pas valent contra l'estigma. Mai caminaràs sola, amb tu sempre. Abraçada immensa", ha piulat.

Cargando
No hay anuncios

Venturós va ser inhabilitada sis mesos el 2018 per no haver despenjat l'estelada del balcó durant dos comicis electorals, però es va mantenir simbòlicament d'alcaldessa i només exercia les funcions polítiques i un altre regidor de la CUP era qui assumia la firma jurídica. L'encara alcaldessa va afirmar en una entrevista a l'ACN un cop finalitzada la seva inhabilitació que ho va fer per vetllar per la "integritat" dels treballadors i evitar "perjudicar" el ciutadà. Va afirmar, però, que si els "estaments superiors que reiteren el dret a l'autodeterminació" haguessin facilitat "les eines", la situació "hauria estat diferent.