Política 15/03/2014

Valenciano defensa una Europa "amb rostre humà" que combati els "nacionalismes excloents"

El PSOE promet sancions contra la desigualtat salarial entre homes i dones i més lluita contra el frau fiscal. El partit espera que els comicis del 25-M siguin el final de "l'hegemonia de la dreta".

Agències
2 min
El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, i la vicesecretària general, Elena Valenciano, a la reunió del Comitè Federal / EFE

MadridLa cap de llista del PSOE a les eleccions europees, Elena Valenciano, ha obert aquest dissabte la precampanya dels socialistes amb un discurs davant el Comitè Federal del PSOE on ha defensat la necessitat que Europa recuperi el "rostre humà" i faci un gir social cap a les llibertats i l'estat del benestar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Valenciano ha fet les seves primeres promeses electorals i ha anunciat que tan bon punt arribi a Brussel·les proposarà una directives per sancionar les empreses que discriminin salarialment les dones, per establir salaris mínims a tots els països de la UE i per eradicar "d'una vegada per totes" el frau fiscal. També una llei contra la violència de gènere.

Segons ha afirmat el balanç de la dreta en l'última legislatura és una Europa "empobrida, trencada i socialment injusta" on "vells fantasmes" tornen a recórrer" el continent, com "els nacionalismes excloents, el fanatisme ideològic i la xenofòbia" que és el que "històricament va portar al desastre" al vell continent.

La cap de llista del PSOE a les eleccions europees ha defensat la necessitat que Europa faci un gir a l'esquerra per donar solucions als milions de persones sota el llindar de la pobresa, sis dels quals són espanyols. Europa, ha dit, ha de tornar a ser la millor promesa "d'una vida digna i d'un futur millor", i per això cal una societat "més unida, lliure i més social".

Valenciano ha comparegut davant el Comitè Federal del PSOE, que ha aprovat la llista electoral per als comicis del 25-M amb un 98% dels vots -només quatre vots en contra i dues abstencions-. El PSC hi ha votat a favor i ostenta el sisè i quinzè lloc per al cap de les Joventuts, Javier López, i la secretària de Política Exterior, Esther Niubó.

Punt d'inflexió electoral

El líder del PSOE , Alfredo Pérez Rubalcaba, ha fet una crida als seus companys perquè es bolquin a les eleccions europees del proper 25 de maig convençut que poden obrir un cicle de victòries socialistes, i per això ha demanat treballar "units i prop de la gent" .

Rubalcaba ha presentat un informe polític a porta tancada davant el Comitè Federal. Segons fonts socialistes, el líder socialista veu fonamental guanyar aquestes eleccions perquè poden ser determinants per vèncer després en les autonòmiques, municipals i generals. Ha considerat que és crucial "aturar a la dreta a les urnes" , començant per Europa; clau per a Espanya i perquè la sortida de la crisi es faci d'una altra manera.

Valenciano també ha deixat clar que els pròxims comicis han de ser el "punt d'inflexió" i el "principi de la fi de l'hegemonia de la dreta", i que han de servir per demostrar "que el PSOE ha tornat amb fets i amb vots". En aquest sentit, ha insistit en la necessitat d'evitar una victòria del PP de Mariano Rajoy i impedir que la segona part de la legislatura sigui un "calvari" com ho ha estat, al seu parer, la primera.

stats