Política14/08/2015

UPyD renuncia a presentar-se a les eleccions del 27-S per "no dispersar el vot"

El partit que encapçala Andrés Herzog ha promès continuar treballant a Catalunya i Espanya per bastir un projecte per a les eleccions generals que serveixi per assolir "una reforma constitucional"

Europa Press
i Europa Press

MadridUPyD ha decidit no presentar-se a les eleccions del 27 de setembre i, a falta de llistes pròpies, ha demanat el vot per als partits constitucionalistes que "inequívocament defensin la unió d'Espanya i el respecte al nostre ordenament jurídic". En un comunicat reproduït per Europa Press, UPyD ha explicat que no vol "dispersar el vot" constitucionalista i avisa que, encara que ara no han presentat candidatures, no han renunciat a fer política a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A les eleccions del 2012, amb Ramón de Veciana com a cap de cartell, UPyD va aconseguir menys de 15.000 vots davant dels gairebé 275.000 suports i nou escons que va recollir Ciutadans, amb Albert Rivera com a candidat a la Generalitat.

Cargando
No hay anuncios

"Desgraciadament, no hem trobat voluntat per part dels partits que creuen en la Constitució per articular una resposta conjunta davant d'aquest desafiament", han lamentat. En aquest context, la nova direcció de UPyD, que ara encapçala Andrés Herzog, ha decidit no presentar llistes el 27-S "per no dispersar el vot".

Tot i així, UPyD ha apel·lat a "la participació massiva de tots aquells ciutadans que no vulguin que s'aixequin murs a Catalunya". "El desafiament independentista requereix, per damunt dels càlculs electorals o interessos partidistes, generositat i una altura de mires dels partits que creiem en el pluralisme i la convivència", han assegurat. "Catalunya necessita un govern que se centri en els problemes dels catalans i no en deliris identitaris", han afegit.

Cargando
No hay anuncios

A més a més, el partit ha promès continuar treballant a Catalunya i a Espanya per bastir un projecte per a les eleccions generals que serveixi per assolir "una reforma constitucional que garanteixi la igualtat real de tots els espanyols, sense drets històrics, estatuts especials ni privilegis d'unes comunitats davant les altres".