Uns ulls que encara no han sortit d'aquell supermercat
Quatre testimonis relaten com van viure l'atemptat d'Hipercor des de diferents punts de vista 25 anys després
BarcelonaTrenta quilos d'amonal i 100 litres de gasolina en un Ford Sierra van canviar per sempre les seves vides sense haver-ho triat. Uns van patir l'explosió en primera persona, d'altres van participar en l'operació de rescat o ajuden a reconstruir unes rutines que en un moment donat es van fer miques. Són testimonis que van viure l'atemptat d'Hipercor, des de diferents punts de vista, ara fa 25 anys.
MANUEL CARRACEDO. Bomber jubilat i arquitecte
Manuel Carracedo era el cap de guàrdia dels Bombers de Barcelona quan l'artefacte va esclatar. "Per la gent que hi havia, podrien haver desallotjat l'edifici en deu minuts", subratlla de la mateixa manera que ho va afirmar al judici davant l'Audiència Nacional. Podeu llegir-ho a l'ARA Premium.
ASUNCIÓN ESPINOSA I JOSÉ MANUEL ALFONSO. Víctimes de l'atemptat
Tenien 30 i 32 anys i normalment compraven els dissabtes, però van decidir avançar-se per poder anar a la platja amb els seus fills el cap de setmana. En veure policia al supermercat, van preguntar què passava i els agents van respondre que res. Van patir cremades greus i reconeixen que van viure un "calvari". Podeu llegir-ho a l'ARA Premium.
RAFAEL GÜELL. Víctima de l'atemptat
Rafael Güell va perdre la seva dona en l'atemptat d'ETA a Hipercor. Van comprar plegats, però Rafael se'n va anar abans per atendre un client i la bomba va esclatar mentre ella era al cotxe. "No es pot ni oblidar ni perdonar", assegura ara amb 70 anys. Podeu llegir-ho a l'ARA Premium.
SARA BOSCH. Psicòloga de víctimes
Moltes de les víctimes d'Hipercor no van començar a rebre suport psicològic fins al 1993, quan es va crear l'associació de víctimes. Bosch explica que són molts els qui han cregut que no parlar-ho serviria per oblidar, però en realitat han quedat atrapats en el temps. "Per a alguns no ha passat el temps: reexperimenten", explica. Podeu llegir-ho a l'ARA Premium.