Política07/04/2016

La pugna interna a Unió de Barcelona acaba amb la victòria dels afins a Sánchez Llibre

La candidatura d'Àlex Miró s'imposa a la llista d'Oriol Làzaro, assessor de l'eurodiputat Francesc Gambús, i de la regidora de Barcelona, Sònia Recasens, a les eleccions internes del partit

N.orriols

BarcelonaSi a inicis d'aquesta setmana esclatava una pugna interna a Unió pel control de la federació de Barcelona, ahir es va produir el desenllaç: la llista encapçalada per Àlex Miró, proper a Josep Sánchez Llibre (el que ha estat mà dreta de Josep A. Duran al partit), s'ha imposat a la candidatura encapçalada per Oriol Làzaro, assessor de l'eurodiputat democristià Francesc Gambús. Fonts consultades hi veuen un combat per controlar el partit que va més enllà de la federació de Barcelona. El marge de la victòria va ser del 54’9% enfront del 39’1%.

Inscriu-te a la newsletter Reflexions en nombres rodonsUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La candidatura per Miró es va presentar a última hora. Està formada per una quinzena de militants, com David Ciudad (membre de la gestora que conduïa el partit des que bona part de la direcció va passar-se a Demòcrates de Catalunya), Joan Contijoch (exassessor de Sánchez Llibre al Congrés de Diputats), Mireia del Pozo, Elvira País (membre de l'equip de campanya de Sánchez també), Santiago Ballester (proper a l'exdiputat i jurista Manuel Silva i exdirector general del departament de Justícia) o Xavier Nolis. En un comunicat, asseguren que l'objectiu de la seva candidatura és fer un "partit més obert i participatiu" a la militància i han remarcat el seu suport a l'única regidora d'Unió a l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, que formava part de la llista liderada per Làzaro.

Cargando
No hay anuncios

La renovació, part del congrés

La direcció de la intercomarcal de Barcelona va perdre la meitat dels seus membres després de la consulta interna del 14 de juny per decidir el rumb nacional d'Unió i la fundació de Demòcrates de Catalunya. Des de llavors, l'executiva dels democristians ha estat pilotada per una gestora, de la qual també formaven part Recasens, l'exdiputat al Congrés Antoni Picó o David Ciudad. La renovació de la direcció de la intercomarcal forma part del procés precongressual que viu el partit, que preveu el primer conclave, per reformar els estatuts, el proper 11 de juny.

Cargando
No hay anuncios

El partit, després de sol·licitar un preconcurs de creditors per la difícil situació financera, es troba en un procés congressual per reformar els estatuts i definir una estratègia per als propers quatre anys. A hores d'ara, els democristians s'esmercen a vendre el seu patrimoni –ja s'han desprès de les seus de Tarragona, Lleida i Girona– per eixugar un deute que arriba als 19 milions.