Judici ILC
Política03/02/2023

Turull crida les bases de Junts a manifestar-se en suport de Borràs abans del judici

Titlla la causa de la Institució de les Lletres Catalanes d'"episodi de persecució política"

BarcelonaEl 10 de febrer comença el judici a la presidenta de Junts, Laura Borràs, per presumptes irregularitats en la contractació a la Institució de les Lletres Catalanes, i el secretari general de la formació, Jordi Turull, ja ha enviat una carta a la militància animant a acudir a una convocatòria per donar-li suport a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). En una missiva a la qual ha tingut accés l'ARA, Turull afirma que el judici és un "nou episodi de persecució política" a l'independentisme i demana a la militància que "acompanyi la presidenta davant de la compareixença al TSJC". "Allà on es produeixi injustícia, allà on hi hagi persecució política, allà on es posin en perill els drets fonamentals, nosaltres hi serem per denunciar-ho", afirma el secretari general del partit a la carta.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, convoca divendres que ve a les 9.30 davant del tribunal, al passeig Lluís Companys de Barcelona: "Us demano que malgrat tot el que es publiqui en els propers dies sobre Junts i la nostra presidenta, no perdeu la il·lusió ni la determinació de seguir el camí cap a la República Catalana".

Cargando
No hay anuncios

Segons fonts consultades per l'ARA, el secretari general també ha fet la petició a la direcció del partit perquè acudeixi a la cita i tanqui files amb Borràs, així com el grup del Parlament liderat per Albert Batet.

Debat entorn del judici

El judici a la presidenta suspesa del Parlament ha generat divisió dins l'independentisme des del principi. Des de Junts mantenen que es tracta d'una causa de "persecució política" –ella ha defensat en tot moment la seva innocència i ha situat el cas en la "causa general contra l'independentisme"–, mentre que Esquerra i la CUP el consideren un cas de corrupció. De fet, va ser per aquest motiu que el 28 de juliol la mesa del Parlament va decidir suspendre-la de drets i deures amb l'acte d'obertura de judici oral.

Cargando
No hay anuncios

Borràs s'asseurà al banc dels acusats per suposats delictes de prevaricació i falsedat documental, ja que la Fiscalia va deixar fora la malversació i el frau en el seu escrit d'acusació. El ministeri públic li demana sis anys de presó i 21 d'inhabilitació.