Política22/12/2014

El TSJC admet a tràmit les querelles contra Mas, Ortega i Rigau pel 9-N

El magistrat encarregat de la investigació serà Joan Manel Abril, el jutge designat com a ponent de la primera querella, presentada per Manos Limpias 

Laura Díaz-roig
i Laura Díaz-roig

BarcelonaEl ple de la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit aquest dilluns per majoria admetre a tràmit les querelles i denúncies vinculades "a la presumpta desobediència de la resolució del Tribunal Constitucional del 4 de novembre", que va suspendre la consulta alternativa del 9-N, i tots els fets que de forma "directa o indirecta" estiguin relacionats.

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alt tribunal investigarà, per tant, les querelles que es dirigeixen contra el president de la Generalitat, Artur Mas; la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per l'organització del procés participatiu del 9-N.

Cargando
No hay anuncios

Tanmateix, no s'admeten a tràmit les querelles i denúncies dirigides contra la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ni els membres de la mesa del Parlament Anna Simó, Lluís Corominas, Josep Rull i David Companyon; el conseller d'Interior, Ramon Espadaler; el portaveu del Govern, Francesc Homs, i el diputat Oriol Junqueres.

Totes les denúncies i querelles s'acumularan en un mateix procediment, que serà el més antic. Per tant, el magistrat encarregat de la instrucció serà Joan Manel Abril, que havia estat designat ponent de la querella de Manos Limpias, que va ser la primera.

Cargando
No hay anuncios

El ple de la sala del TSJC, format pel president, Miguel Ángel Gimeno, i cinc magistrats (Enric Anglada, Maria Eugènia Alegret, José Francisco Valls, Josep Manuel Anglada i Carlos Ramos) ha deliberat durant gairebé cinc hores. El procés habitual per admetre a tràmit una querella consisteix a formar una sala de tres magistrats, però, en aquest cas, i donada la transcendència, es va decidir convocar el ple de la sala.